Header Landschap Horst aan de Maas

Aftrap Project Boerenlandschap Verfraaid

17 november 2011

Met het planten van een boom op het terrein van het NS-station geeft wethouder Paul Driessen zaterdag 19 november om 14.00 uur het startsein voor het megaproject Boerenlandschap Verfraaid. Dit project omvat een investering van 6,5 ton in het landschap van de gemeente Horst, waarmee het buitengebied wordt omgevormd tot een groene etalage. De groene herinrichting en het herstel van de oude beukenstructuur bij het station vormen een van de eerste projecten binnen Boerenlandschap Verfraaid.

Boerenlandschap Verfraaid

Boerenlandschap Verfraaid is een initiatief van Stichting Horster Landschap, Stichting Groengroep Sevenum, Knopen Lopen en de Gemeente Horst aan de Maas. Het bestaat uit verschillende deelprojecten zoals bijvoorbeeld het verfraaien van de entrees van Horst aan de Maas bij de op en afritten van de A73 en het NS-Station, de aanleg van bloemrijke akkerranden, de aanleg van educatieve terreintjes, de opwaardering van cultuurhistorische elementen en erfbeplanting. Boerenlandschap Verfraaid is een belangrijke impuls voor deze regio en biedt tevens de mogelijkheid voor een optimale landschappelijke en ecologische inpassing van bedrijfsontwikkelingen. De Floriade biedt voor deze doelstelling uiteraard een prima etalage.

Erfbeplanting

Dat wethouder Driessen het startsein geeft met het planten van een boom past precies binnen de jaarlijkse erfbeplantingsactie van Horster Landschap en de Groengroep Sevenum die ook deze zaterdag wordt gehouden. Sinds de start in 1997 zijn zo’n 550 erven in Horst aan de Maas verfraaid met ruim 4300 laanbomen, 3000 hoogstamfruitbomen, 80 km haag en 22 hectare bosplantsoen. Daarmee is Horst aan de Maas de absolute koploper in Limburg. In deze gemeente is 30% van alle erfbeplantingen in de provincie gerealiseerd.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap