Header Landschap Horst aan de Maas

Doolgaard leerlingen onderhouden Rowwen Hook

11 november 2011

Leerlingen Doolgaard onderhouden Rowwen Hook


Ruim 90 leerlingen van Basisschool De Doolgaard hebben groot onderhoud verricht in D’n Rowwen Hook, een natuureducatieterrein van 7000 m2 in Kasteelpark Ter Horst.

D’n Rowwen Hook is in 1998 aangelegd door Stichting Horster Landschap met een poel voor padden en kikkers, een plas-dras strook met moerasplanten en een bloemenweide die met ruim 40 soorten wilde planten is ingezaaid. De oude bijentuin en de houtwal langs de oude kasteelgracht zijn door houtdunning verjongd. Er zijn informatieborden geplaatst en het gebied wordt nu veelvuldig gebruikt voor onderwijs in de open lucht. Basisschool De Doolgaard heeft het gebied geadopteerd.

De kinderen kregen van Jos Ramakers van IKL een korte uitleg over veilig zagen en het nut van het onderhoudswerk. Ook werd verteld dat juist kleine landschapselementen zoals D’n Rowwen Hook van groot belang zijn voor het voortbestaan van allerlei flora en fauna. Vervolgens gingen de kinderen aan het werk o.l.v. vrijwilligers van Stichting Horster Landschap en IKL. Van de gesnoeide takken werden zogenoemde schuthopen gemaakt, die in de winter ideale schuilplaatsen vormen voor kleine dieren zoals konijnen en egels en zelfs vossen.

Leerlingen Doolgaard onderhouden Rowwen Hook Leerlingen Doolgaard onderhouden Rowwen Hook Leerlingen Doolgaard onderhouden Rowwen Hook Leerlingen Doolgaard onderhouden Rowwen Hook Leerlingen Doolgaard onderhouden Rowwen Hook .

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap