Schuitwater

Educatief Waterpad geopend

25 maart 2013

Opening Educatief Waterpad

Landschap Horst aan de Maas draagt haar steentje bij door het aanleggen van diverse steigers langs het Waterpad.

Het Waterpad is een educatieve kanotocht die wordt georganiseerd door Stichting Mooiland in samenwerking met diverse partijen, waaronder Dichterbij, CITAVERDE College en Landschap Horst aan de Maas.  Op donderdagochtend 21 maart werd het Waterpad officieel geopend. Burgemeesters Kees van Rooij van Horst aan de Maas en Hans Gillissen van Venray knipten in een kano een lint door en hebben het eerste deel van de tocht afgelegd.

Het Waterpad is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijsen in Horst aan de Maas en Venray. Voorafgaande aan de kanotocht over de Groote Molenbeek leren de kinderen via een interactief lespakket alles over de geschiedenis van het landschap, de ecologie van het water, de flora en fauna en de cultuurhistorie van de regio. Zo is het Waterpad educatie, beleving en beweging in één.

Landschap Horst aan de Maas heeft de steigers aangelegd op het startpunt, de pauzeplaats en het eindpunt van de tocht. Hierdoor kunnen de kinderen goed in de kano's stappen. 

Bekijk hieronder de promofilm van Waterpad en kijk voor meer Natuur en Milieu Educatie in de regio ook eens op www.lekkergroendoen.nl 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap