Header Landschap Horst aan de Maas

Een witte 6e kerstwandeling

29 december 2010

ridder

Klik hier voor de FOTO's van de Kerstwandeling

De kerstwandeling 2010 is onder ideale omstandigheden verlopen. Een wit bos, gestrooide paden, tientallen vrijwilligers van Horsterlandschap, de imkers en de Peelrunners, vele zangers, muzikanten, fotografen, filmhuisleden, ridders en jonkvrouwen en natuurlijk de bijna 1500 wandelaars zorgden dit jaar voor een prachtig decor in Kasteelpark Ter Horst.

Bij de start werden de deelnemers warm onthaald door Joekskapel Op Tied Muuj die hun kerstrepertoire ten gehore brachten. Een spoor van kaarsjes leidde de wandelaars vervolgens naar de liefdesboom waar weer honderden beste wensen zijn achtergelaten op de borden en waar de tot ridder en jonkvrouw getransformeerde kinderen zich op de foto konden laten zetten door fotografen van Fotoclub Horst.

Bij het Eendenkuulke zorgden de Peelrunners voor de inwendige mens met glühwein en warme chocomel en de Kleffe Zök zorgden voor de rest. Voor velen reden om wat langer te blijven hangen op deze sfeervolle plek.

De opengestelde stal van de Dierenweide vormde het perfecte kerstdecor. Langs smalle met kaarsjes en fakkels verlichte paden ging de wandeling verder richting Parkhotel. Ook hier weer een warm onthaal, nu door leden van het Meterikse koor Meriko en joekskapel Hesse Ut Al Gehuurd en natuurlijk ook hier glühwein, warme chocomel en verse wafels.

In het Zoemhukske was het ontspannen luisteren naar het blokfluitensemble o.l.v. Al JAcobs en een kerstverhaal en gedicht dat werd voorgedragen door dhr. Fasol. Vervolgens werden de kinderen aangenaam verrast door leden van het Filmhuis de Tiendschuur die met een licht en geluid spuwende machine popcorn produceerden.

Ten slotte wachtte iedereen nog een laatste verrassing op de Kasteelruïne, waar leden van het Gelres Overkwartier hun intrek hadden genomen. Na zovele jaren werd het Kasteel eindelijk weer bewoond door ridders en jonkvrouwen.

Wij willen iedereen die heeft meegewerkt aan deze kerstwandeling van harte bedanken!

Foto's

Hieronder alvast een eerste impressie van de kerstwandeling. De fotografen van Fotoclub Horst hebben tijdens de Kerstwandeling bijna 500 foto's gemaakt. Niet alleen van gezinnen, vriendengroepen en verklede kinderen bij de liefdesboom, maar ook van wandelaars onderweg en van de verschillende hoogtepunten.

Via onderstaande link kunt u doorklikken naar het fotoalbum en eventueel uw eigen foto's downloaden of afdrukken. Nogmaals veel plezier, nu tijdens de virtuele kerstwandeling.

http://picasaweb.google.com/horsterlandschap

De jury is er ook eindelijk uit; de prijswinnaars van de verkleedwedstrijd zijn te vinden onder "Actueel"

2010 2010 3 2010 4 2010 5

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap