Header Landschap Horst aan de Maas

Eerste Landschapsambassadeurs Horst a/d Maas

21 maart 2016

Groepsfoto landschapsambassadeur 2016

Sinds deze week is Horst aan de Maas 22 landschapsambassadeurs rijker. In vier avondbijeenkomsten werden de deelnemers geïnformeerd over het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de typisch lokale streekgewassen en streekproducten en de toeristische hoogtepunten.    

De cursus Landschapsambassadeur werd zaterdag afgesloten met een veldexcursie,  o.l.v. meerdere specialistische gidsen, langs diverse pareltjes binnen onze gemeentegrenzen. De dagexcursie had voor bijna elke deelnemer wel iets onontdekts te bieden. En alle enthousiaste deelnemers waren aan het eind van de dag verbaasd over het grote aanbod mooie plekjes in Horst aan de Maas.

Goed Gastheerschap
Goed gastheerschap betekent  je gasten op een aantrekkelijke manier informeren over alles  wat hier de moeite waard is om te beleven, te proeven en te zien. Met de cursus Landschaps-ambassadeur hebben de cursisten het verhaal leren  vertellen van deze regio. Gasten zullen het gebied intenser kunnen beleven en door mond op mond reclame het gebied verder promoten en bovendien zelf ook eerder terugkomen.

De cursus Landschapsambassadeur  wordt aangeboden door Stichting Landschap Horst aan de Maas en richt zich op ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven en horeca, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie en op vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids. In het najaar wordt de cursus herhaald.

 

Landschapsambassadeur excursie 2016Landschapsambassadeur excursie 2016

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap