Header Landschap Horst aan de Maas

Erfbeplantingsdag 2011

6 november 2011

Erfbeplanting


Op zaterdag 19 november aanstaande vindt onze jaarlijkse erfbeplantingsdag plaats. Op deze dag zullen wij het plantmateriaal evenals het steun- en beschermingsmateriaal uitleveren aan de deelnemers. Onze vrijwilligers hebben alles voor de deelnemers klaarliggen en nemen nog een keer het beplantingsplan met hen door. Thuisgekomen gaan de deelnemers aan de slag met het beplanten van hun erven.

Het doel van onze jaarlijkse erfbeplantingsactie is verfraaiing van het buitengebied. Door erfbeplanting wordt bebouwing beter ingepast in het landschap. Bovendien keren zo de traditionele boerenerven en beplantingsvormen zoals hagen, singels, houtwallen en hoogstam fruitboomgaarden weer terug in het Horster landschap. Klik hier voor meer informatie.

Dit jaar nemen dertien ondernemers en particulieren uit Horst aan de Maas plaats aan de erfbeplantingsactie. Verder hebben wij voor ruim twintig erven inboet besteld. Een mooie erfbeplanting, daar genieten we immers allemaal van!

Informatie voor deelnemers
Deelnemers dienen zelf een afdekzeil mee te nemen als zij het plantmateriaal komen ophalen om uitdrogen van de wortels te voorkomen. Ook bij thuiskomst en tijdens het poten is het belangrijk dat de wortels bedekt blijven. Uiteraard is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg er dus voor dat uw grond plantklaar is. De locatie van uitlevering is: Abemec, Horsterweg 70 te Sevenum.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap