Header Landschap Horst aan de Maas

Ervenspreekuur en Hakhoutbrigade

4 november 2018

P1060426

Op 24 november "Ervenspreekuur". Leer over het onderhoud dat uw erfbeplanting nodig heeft, met bezoek aan uw erf !

Wil je een mooie bijdrage leveren aan natuur- en landschapsbeheer en ben jij op zoek naar kachelhout dat je zelf mag zagen ? Doe op 15 december mee met de hakhoutdag.

Ervenspreekuur

 Het “Ervenspreekuur”  is een nieuwe aanpak om deelnemers te adviseren hoe hun erfbeplanting te onderhouden. De cursusgroep gaat  op zaterdag 24 november langs de eigen erven van de deelnemers waar we aan de hand van de praktijksituatie het onderhoud bespreken.

Herkent u zich in de volgende situatie dan is deelname te adviseren.De erfbeplanting die u jaren geleden plantte heeft  zich tot een mooie groene zoom rond uw terrein of bedrijf ontwikkeld. Alles groeit, het is groen en u krijgt steeds minder moeite om het onkruid bij te houden. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht maar waarschijnlijk is het de hoogste tijd voor een eerste snoeironde. De kans is anders groot dat u al bepaalde soorten kwijtraakt omdat ze weggeconcurreerd worden. Of de beplanting en de bomen groeien niet zo goed en u heeft de vraag hoe kan ik dit verbeteren.

Tijdens het Ervenspreekuur willen we maximaal acht adressen bezoeken. Aanmelden kan op info@landschaphorstaandemaas.nl  Als u wilt dat we uw erf bezoeken geef dit dan bij de aanmelding aan en vermeld  het adres van uw  erf, wat u allemaal heeft staan en eventuele onderhoudsvragen. Het “Ervenspreekuur”  organiseert Landschap Horst aan de Maas in samenwerking met  op 24 november  van 9.00 tot 15.30 uur.

 

De Hakhoutbrigade gaat aan de slag

Op zaterdag 15 december  2018   van 9.00 – 13.00 uur  organiseren stichting Landschap Horst aan de Maas en  IKL de hakhoutdag. We werken volgens het principe  “samen uit, samen thuis” en deelname  is gratis. 

Er wordt deze dag alleen met handgereedschap gewerkt. Iedereen kan dan mee doen en de werkdag blijft gezellig en veilig. Wij zullen instructies geven wat er gekapt dient te worden en hoe u veilig moet werken, zodat we na afloop weer allemaal gezond naar huis kunnen gaan. Het vrijkomende hout wordt verdeeld onder de groep. Het is slim om een goede aanhanger met een net mee te nemen. Aanmelden voor de hakhoutdag kan via  info@landschaphorstaandemaas.nl  met  vermelding van “Hakhoutdag” en uw naam en telefoonnummer. Na aanmelding krijgt u bericht over de exacte locatie.

En de hakhoutbrigade gaat door…

In het voorjaar gaan we ook met kleinere groepjes aan de slag om de vele waardevolle landschapselementen te onderhouden. In deze groepjes gaat ook gewerkt worden met inzet van de motorkettingzaag. We zijn al volop met de voorbereidingen bezig hoe we dit op een veilige manier kunnen organiseren. U ontvangt binnenkort meer informatie hierover.

 

P1060426 Ervenspreekuur 2 Hakhoutdag 1

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap