Header Landschap Horst aan de Maas

In Memoriam Jack Craenmehr

24 juni 2010

Werken aan Stempel van de Maas

Jack Craenmehr † 6 juni 2010

In Horst was Jack een bekend persoon. Niet alleen vanuit zijn werk bij de gemeente, maar vooral ook vanwege zijn betrokkenheid bij allerlei verenigingen, korpsen, instituten en sociale groeperingen. Ook bij Stichting Horster Landschap was hij een gewaardeerd en met hart en ziel betrokken en gedreven vrijwilliger.

Als lid van de werkgroep "Projecten" was Jack er altijd bij als er gewerkt werd aan het opzetten en uitvoeren van de wandelnetwerken "Stempel van de Maas" en de meerjarenklus "Maasgaarden". Het werk buiten boeide hem en met Jack kreeg je heel wat gedaan op een dag. Wonderbaarlijk eigenlijk: op 75-jarige leeftijd gaten boren, palen slaan en wegwijzers dragen langs ongebaande paden. En dan flink aanpoten, om 's avonds de kar leeg te hebben. Dat was Jack ten voeten uit. Met lichaam en ziel heeft Jack zich jarenlang ingezet voor een fraai en leefbaar landschap.

Half maart nog, heeft hij geholpen met het terughalen van wegwijzers om ze aan te passen in de werkplaats. In april hebben Jack en zijn vrouw nog deelgenomen aan een fietstocht voor alle vrijwilligers van het wandelnetwerk "Maasgaarden". Niemand besefte dat een afscheid zo kortbij zou zijn.

Dagelijks genieten nu vele wandelaars van de paden door het Horster landschap waar de hand van Jack is terug te vinden in de (rode) markeringen die je overal kunt aantreffen langs de paden.Het zal een opgave worden Jack zijn inzet opnieuw gestalte te geven. Onze waardering en sterkte voor de familie Craenmehr.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap