Header Landschap Horst aan de Maas

Loop voor Landschap Horst aan de Maas

22 november 2012

Arno Willems in actie

Komende zaterdag, 24-11 rent Arno Willems, directeur van Landschapsbeheer Nederland een halve marathon door onze gemeente. Via deze “Loop voor Landschap” vestigt hij de aandacht op hoe de inwoners van Horst aan de Maas zich met de gemeente inspannen voor het herstel en beheer van het Boerenlandschap.

Het is tevens de aftrap voor onze jaarlijkse erfbeplantingsactie. De Loop voor Landschap van Willems passeert diverse plantlocaties. Rond 12 uur arriveert Willems met een bonte stoet ‘atleten en fietsers op een boerenerf in Meerlo waar een ‘vriendenboomgaard’ wordt gerealiseerd.

Bloesemlint

De vriendenboomgaard in Meerlo wordt aangeplant in het kader van het Bloesemlint van IKL-Limburg. Na de aanleg van enkele hoogstamboomgaarden in Zuid-Limburg gaat IKL met lokale organisaties een boomgaard realiseren in Meerlo. Via het ‘Bloesemlint’ vraagt IKL met diverse partners aandacht voor het herstel en de aanplant van de voor Limburg zo karakteristieke hoogstamboomgaarden.

Verleden jaar werd Horst aan de Maas door IKL-Limburg genomineerd voor de landelijke prijs

Het Landschap ben je zelf vanwege de uitzonderlijke samenwerking tussen de verschillende partijen voor het landschap.

Voorbeeld erfbeplanting


 Erfbeplantingsactie

We zijn al 15 jaar actief in de buitengebieden. Dat gebeurt door de aanplant van hagen, houtwallen en singels, boomgaarden, maar ook de aanleg van poelen en andere landschapselementen. Dit jaar breiden we onze acties verder uit naar de kernen Meerlo, Tienray en Swolgen.

De gezamenlijke inspanningen werpen nadrukkelijk hun vruchten af. Inmiddels zijn in Horst aan de Maas al 521 erfbeplantingen gerealiseerd. Hierbij gaat het om 22 ha aan singels en bosplantsoen. Om 82 kilometer aan hagen en maar liefst 4400 laan- en 2900 hoogstamfruitbomen. Lees hiermeer over onze erfbeplantingsprojecten.


 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap