Header Landschap Horst aan de Maas

Moelbaere geholpen in Kasteelpark Ter Horst

10 november 2011

Natuurwerkdag 2011

Kasteelpark Ter Horst is een van de nieuwste locaties van de landelijke Natuurwerkdag. Afgelopen zaterdag 5 november werd hier voor de eerste keer gewerkt. In de hoek van de Herenbosweg en de Nachtegaallaan heeft een groepje enthousiastelingen zijn best gedaan om de bosbessen, de moelbaere, meer ruimte en licht te geven.

Met de zaag is ondergroei van onder andere berk en enkele andere soorten verwijderd. Op plekken zijn ook de aanwezige bramen flink aangepakt. Na een pauze met koffie en vlaai is op andere plaatsen zelfs kleinschalig geplagd. Dit wil zeggen dat de bovenste laag met humus weggestoken is, waardoor de bosbessen zich hier weer veel makkelijker kunnen vestigen.

De locatie werd gemarkeerd door een grote vlag langs het wandelpad. Hierdoor werd de aandacht van verschillende wandelaars gewekt; helaas is het niet gelukt om hen te verleiden mee te doen. De groep heeft daarnaast nog bezoek gehad van de pers en van dhr. Schrijnwerkers, blauwe bessenkweker.

De ochtend werd georganiseerd door Bosgroep Zuid Nederland samen met Stichting Horster Landschap, de gemeente en het Citaverde College in Horst. Het komende jaar zullen de ontwikkelingen van de moelbaere in het perceel gevolgd worden, waarna we volgend jaar opnieuw met een groep in actie zullen komen om waar nodig de moelbaere een handje te helpen.

Natuurwerkdag 2011 Natuurwerkdag 2011

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap