Header Landschap Horst aan de Maas

Natuurwerkdag 5 nov 2011

1 november 2011

Zaterdag 5 november 2011: Handen uit de mouwen voor de moelbaer!
Handen uit de mouwen voor de moelbaer!

Bosbessen, ofwel moelbaeren, groeiden vroeger volop in Kasteelpark Ter Horst. Het bos werd voorheen zelfs het Moelbaerenbos genoemd. Het is niet voor niets dat de Blauwe bessenfietsroute van de Maasgaarden dwars door Kasteelpark Ter Horst loopt. Tegenwoordig groeien er minder bosbessen, maar daar gaat verandering in komen!

Op 5 november a.s. vindt in heel Nederland de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. Ook in Horst in Kasteelpark Ter Horst zal gewerkt gaan worden. Onder begeleiding van Bosgroep Zuid Nederland, i.s.m. de gemeente Horst aan de Maas en Stichting Horster Landschap, wordt ondergroei van berk, grove den, lijsterbes en braam verwijderd. Hierdoor komt er meer licht op de bodem waar de bosbes van kan profiteren. Het wordt een actieve, gezellige ochtend waarbij nuttig werk wordt gedaan. Dan kunnen we binnenkort weer bosbessen plukken in het Moelbaerenbos!

De ochtend begint om 9.00 en duurt tot 13.00. Voor materiaal wordt gezorgd en tijdens de pauze is er koffie, thee en vlaai. Het werk is geschikt voor iedereen.

Meedoen? Opgeven en meer informatie via de site van de natuurwerkdag.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap