Header Landschap Horst aan de Maas

Nieuwsbrief april 2015

6 april 2015

Afb. nieuwbrief website

Bijen- en Natuurmarkt | Snelcursus hoogstamfruit snoeien | Dauwtrappen | Werkdag voor Geocachers | ​Bloemrijke Linten en Akkers | Mispelboom bij Kasteel Huys Ter Horst

Bijen- en Natuurmarkt 

LOGO 100 jr bijenOp zondag 19 april is er van 10.00 tot 16.00 uur een grote Bijen- en Natuurmarkt in en rond het Zoemhukske en de Kasteelruïne in de Kasteelse Bossen van Horst. Dit evenement is tevens de opening van het jubileumjaar 100 jaar Imkervereniging Horst e.o. en is gratis toegankelijk. Uiteraard zijn wij ook aanwezig op de markt, onder andere met een snelcursus snoeien (zie volgende item). 

Klik hier voor meer informatie over de markt.
 


Snelcursus hoogstamfruit snoeien op de natuurmarkt

Samen met het IKL organiseren wij tijdens de Bijen- en Natuur markt een 'snelcursus hoogstamfruit snoeien' in de boomgaard die tegen de Groote Molenbeek aan ligt.
 
Snoeicursus hoogstamfruitbomen
 

De cursus duurt 1,5 uur en leert u de basisprincipes. Wilt u deelnemen aan deze snelcursus meld u dan snel aan want vol is vol.

Aanmelden kan alleen via info@landschaphorstaandemaas.nl of door hetaanmeldformulier op onze websitein te vullen.

 

 


Dauwtrappen 2015: wandelt u mee? 

Op zondag 12 april organiseert KnopenLopen een wandeling van ruim 13 km in de vroege ochtend door de mooie omgeving van Sevenum, Horst en Hegelsom.Startplaats en eindpunt is Blokhut, ‘t Vongdere 1 in Sevenum. Je kunt starten tussen 6.00 en 7.00 uur (om 6.50 uur komt de zon op).

1

 

Aanmelden kan door een email te sturen naarinfo@knopenlopen.nlmet vermelding van het aantal wandelaars. Opgeven kan nog tot en met woensdag 8 april.

De kosten bedragen €5,- per persoon te voldoen bij de start van de wandeling en daarvoor krijg je naast de mooie wandeling spek met eieren als ontbijt, koffie, thee, etc.

Kijk voor meer informatie opwww.knopenlopen.nl.

 


Werkdag Kasteelse Bossen voor Geocachers

Op 25 april organiseert Landschap Horst aan de Maas, samen met de Gemeente Horst aan de Maas, van 9.00 tot 12.00 uur in Kasteelpark Ter Horst een werkdag voor geocachers. 

Geocache2


 

Geocachingis een sport waarbij de geocachers gebruik maken van eengps-ontvangerom zo een ergens verstopte 'schat' te vinden. Ook in onze gemeente zijn verschillende caches (verstopplaatsen) te vinden.

Ruim 60 geocachers - die normaal gebruik maken van natuur- en landschap als zoekterrein - gaan nu aan de slag met het onderhoud van de Kasteelse bossen. We gaan allerlei werkzaamheden uitvoeren, zoals het vrijzetten van moelbaere, knotten van bomen en het afzetten opslag.

Als je nog mee wil helpen als begeleider, neem dan contact op met Jos Claessens, joan.claessens@gmail.com


 

Inzaaien van Bloemrijke Linten en Akkers

Foto 3 - nwsbrf april 15Doe mee met het inzaaien van Bloemrijke linten en akkers. Samen zorgen we er dan voor dat de bijen, (wilde)bestuivers en andere nuttige insecten voldoende voedsel krijgen en tegelijkertijd verfraaien we ook nog eens ons landschap!

Voor de kleinere stukken is er gratis zaad beschikbaar, voor de grotere stukken verzorgen wij ook het inzaaien. Belangstelling? Tot 20 april kunt u aanmelden viainfo@landschaphorstaandemaas.nl

 

Mispelboom bij Kasteel Huys Ter Horst 

LGOG kring Ter Horst vierde onlangs haar veertigjarig jubileum. 

Mispelboom LGOG Ter Horst
 

In het kader van de jubileumactiviteiten heeft Landschap Horst aan de Maas een mispelboom aan het LGOG geschonken die 14 april jl. door burgemeester van Rooij gepland is.

Het bestuur van LGOG kring Ter Horst heeft juist voor een mispelboom gekozen omdat deze boom in het wapen van de gemeente Horst aan de Maas voorkomt. Meer bijzonderheden leest u op de terugblik pagina vanwww.lgogterhorst.nl
 


 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap