Header Landschap Horst aan de Maas

Nieuwsbrief april 2017

2 mei 2017

Afb. nieuwbrief website

Inzaaicampagne| Bijen- en Natuurmarkt | Aspergefietsroute en meer...

 
 

Inzaamcampagne van start: doe mee 

Aanmelden kan nog! Deze week starten we met het inzaaien van akkerranden en overhoeken met kleurrijke bloemenmengsels.

Voor kleinere oppervlaktes stellen wij gratis zaad beschikbaar dat u kunt afhalen. Bij grotere oppervlaktes zorgt u dat het zaaibed gereed is en komen wij machinaal inzaaien.
 
U kunt kiezen tussen eenjarige bloemenmengsels maar we hebben ook verschillende meerjarige soorten. Wij adviseren u graag wat voor u de beste keuze is. 

Zaad en inzaaien zijn gratis voor particulieren en bedrijven, landbouwbedrijven betalen een kleine vergoeding

Belangstelling? Meld u dan aan via info@landschaphorstaandemaas.nl of via dit formulier.

Zaaien

 
 

Bloemenmengsels op de bijen- en natuurmarkt 

Op de bijen- en natuurmarkt, zondag 23 april bij het Zoemhukske, kunt u in onze stand terecht voor informatie over de nieuwe bloemenmengsels die wij voor 2017 samengesteld hebben. 

Natuur en bijenmarktOok zijn er nieuwe richtlijnen opgesteld voor welk mengsel het beste past onder welke omstandigheden. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van nieuwe kennis en inzichten die wij opgedaan hebben als projectpartner van het project “Samen voor bijen” en “Limburg bijeen voor bijen”. Het project loopt nog t/m eind 2017.

Wilt u de presentaties over bijen en biodiversiteit van het symposium Limburg bijeen voor bijen (maart 2017) bekijken klik dan hier.


 

Nieuwe landschapsambassadeurs

Landschapsambassadeurs 2017

Horst aan de Maas is een aantal Landschapsambassadeurs rijker!

Na het volgen van een boeiende cursus beschikken de landschapsambassadeurs over parate kennis om bewoners en bezoekers van onze gemeente het verhaal te vertellen over ons unieke gevarieerde landschapmet veel bijzondere natuur, cultuurhistorisch erfgoed en bijzondere teelten op de velden.

Na vier cursusavonden werd de cursus afgesloten met een velddag waarin tijdens een rondrit met de bus vele natuur- en cultuurhistorische bezienswaardigheden en doe-activiteiten met een flitsbezoek aangedaan werden. Met uiteraard deskundige toelichting ter plekke.

Ook belangstelling? In het najaar start een nieuwe cursus.
 Asperge fietsroute aangepast aangepast 

De aspergeroute wordt aangepast, vanaf 28 april is de nieuwe route volledig bewegwijzerd. Voor de route op kaart of GPS klik hier of kijk bij Liefde voor Limburg. 

Asperge
 

De route is aangepast omdat er veel aspergevelden in de omgeving van Tienray bijgekomen zijn. Nieuw in de route zijn Tienray centrum, aspergeboerderij Martens, Aardbeienland en de Kasteelse Bossen. Melderslo met museum De Locht en het aspergepaviljoen, het Floriadeterrein en aspergecentrum Grubbenvorst blijven uiteraard onderdeel van de route.

De route wordt hiermee een stukje langer, van 35 km naar 40 km.
 


 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap