Header Landschap Horst aan de Maas

Nieuwsbrief februari 2017

13 februari 2017

Afb. nieuwbrief website

Cursus Landschapsambassadeur| Schuitwater | Petranpad GPS en meer...

 
 

Cursus Landschapsambassadeur start 6 maart

Na het succes van vorig jaar, waarbij de eerste 25 Landschapsambassadeurs werden opgeleid, start Stichting Landschap Horst aan de Maas 6 maart met een nieuwe cursus Landschapsambassadeur.

De cursus richt zich op ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven, horeca, verblijfsaccommodaties, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie en op vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids. Kortom voor iedereen die aan bewoners en bezoekers van onze gemeente het verhaal wil vertellen over al het moois wat we te bieden hebben aan landschap, natuur en daarmee verbonden activiteiten.

 

De cursus duurt 4 avonden en een volle zaterdag, lees meer hierover op onze website. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 
 

Foto 1 Landschapsambassadeur (1)


Schuitwater wandelpaden weer open

De wandelpaden in het Schuitwater zijn weer allemaal open. Door de hoge waterstand in het Schuitwater was de verbinding dwars over de wateren lange tijd niet toegankelijk omdat delen van de route onder water stonden en het hoge water eerder al het knuppelpad deels weggespoeld had.

Foto 2 Schuitwater (1)Staatsbosbeheer heeft nu een nieuwe  brug gebouwd en een van de allermooiste stukjes van het Schuitwater is weer bereikbaar. Tegelijkertijd hebben wij het routenetwerk ter plekke uitgebreid met een nieuwe verbinding die loopt via Theetuin De Roode Vennen zodat wandelaars die in het seizoen de Lottumer Schuitwaterroute doen op het keerpunt een pleisterplek hebben.

 


 

Petranpad als GPS route beschikbaar

Foto 3 GPS routes (1)

Het Petranpad is nu ook beschikbaar in GPS. Hiermee komen we tegemoet aan veel verzoeken van wandelaars. Het Petranpad is onze lange afstand wandelroute (114 km wandelplezier in 9 etappes) die Maas en Peel met elkaar verbindt via alle mooie natuurgebieden in Horst aan de Maas.

En hier blijft het niet bij want steeds meer GPS routes zijn te downloaden vanaf onze website. Erg handig om te weten waar je op de route zit of om je weg terug te vinden wanneer je er even vanaf geweken bent. Probeer het eens uit!

Kijk op onze website onder wandelen
 Succesvolle snoeicursussen fruitbomen

Fruitbomen moeten regelmatig gesnoeid worden. Waar let je op bij de snoei van een oude boom? 

Foto 4 snoeien (1)
 

Hoe vorm je een jonge boom zodat het later een mooie en veilige boom wordt en dat er veel fruit aan gaat groeien? Hoe houdt je een boom gezond?

Tijdens onze cursusdagen in december en januari is hierin volop getraind. Een stukje kennis maar vooral vaardigheid, gewoon zelf doen.

Ook komend najaar starten we weer met een cursus terugkomdag en een starterscursus
 Terugblik Kerstwandeling

De kerstwandeling/lichtjestocht 2016 was weer een groot succes; 3000 wandelaars en bijna 200 vrijwilligers maakten er een waar feest van.

Foto 5 kerstwandeling (1)Landschap Horst aan de Maas dankt alle wandelaars, sponsoren, vrijwilligers en artiesten: Joekskapel Kleffe Zök, Lopersgroep de Peelrunners, Joekskapel Op Tied Muuj, Toneelgroep Swolgen, Meriko Vocaal, De Houtsnijwerker Vocalgroup Hoor’s, Fotogroep Horst aan de Maas, De Orgelman, De verteller, Muziekkapel Didymos en Het Horster Mannenkoor.

Nog eens terugkijken? Klik dan hier
 
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap