Header Landschap Horst aan de Maas

Nieuwsbrief juli 2013

8 juli 2013

Afb. nieuwbrief website

Nieuwe routes & informatievoorziening en meer...

Nieuwe fietsroute: Oude Maasarmroute

Vanaf heden is ook de nieuwe fietsroute rondom Meerlo-Tienray-Swolgen klaar: de Oude Maasarmroute.Deze fietstocht van 32 km voert door het door de Maas gevormde landschap rondom de oude Maasarm die bij hoog water gaat stromen. De start is bij de kerk in Meerlo. Op de foto zien we Arnold Jacobs en Henk Peters tijdens het bewegwijzeren van de nieuwe route. 

Arnold Jacobs en Henk Peters - Oude Maasarmroute

 


Fietsroutefolders

Fietsroutes 

De Peelheideroute, de Staakbonenroute, de Groengroep Landschapsroute zijn vorig jaar al geopend, maar nu zijn ook de routefolders klaar. Ze zijn verkrijgbaar bij de VVV in Horst en via diverse lokale distributiepunten. Ook de folders van de Aspergeroute en de Blauwe Bessenroute zijn vernieuwd. Uiteraard zijn ook al onze routes viaonze websitete bekijken.

 

Staakbonenkiosk

Als onderdeel van de Staakbonenroute heeft Landschap Horst aan de Maas samen met vrijwilligers uit Hegelsom een informatiekiosk opgezet.Op het veld van staakbonenteler Thijs Bouten in Hegelsom kunt u alles lezen over de verscheidenheid aan soorten en de diverse teeltseizoenen.

Noteer alvast in uw agenda: op zondag 25 augustus vindt in Hegelsom het evenement '80 smaakvolle jaren' plaats. Workshops, demonstraties en meer rondom voeding! Bezoek dan ook de staakbonenkiosk!

 


Informatieborden

Sinds juni is elk dorp in Horst aan de Maas voorzien van een mooiinformatiebord met daarop de geschiedenis en karakteristieken van het dorp en het landschap. Daarnaast zijn er extra informatieborden geplaatst op interessante plekken langs fiets- en wandelroutes.

De borden maken deel uit van het projectBoerenlandschap Routestructuren.

Informatiebord HegelsomInformatiebord Evertsoord


KnopenLopen Kulinair

Op 1 september organiseert KnopenLopen voor de derde keer een wandeling van ongeveer 12 km met smakelijke versnaperingen onderweg. De route loopt door Sevenum en Kronenberg en er zijn 8 stops waar u kunt genieten van een hapje en drankje en van muziek en amusement. Inschrijven kan viawww.knopenlopen.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap