4.5 afrastering schapengaas

Succesvolle Loop voor het Landschap

27 november 2012

Loop voor het Landschap

Afgelopen zaterdag heeft Arno Willems, directeur Landschapsbeheer Nederland, samen met een aantal Peelrunners een halve marathon door onze gemeente gelopen. Tijdens diverse stops werden bomen geplant in het kader van onze Erfbeplantingsactie 2012.

Met de mist op de velden en de modder aan de schoenen, liepen de hardlopers van Sevenum naar Meerlo.Via deze “Loop voor het Landschap” werd de aandacht gevestigd op hoe de inwoners van Horst aan de Maas zich met de gemeente inspannen voor het herstel en beheer van het Boerenlandschap. 

Tijdens de tocht werd er diverse malen gestopt om een boom te planten op een van de deelnemende erven. De finish was in Meerlo, waar de groep feestelijk werd onthaald op het erf van varkenshouder Lucas Mooren.

De hardlopers klaar voor de start

Weer een boom geplant!
 
Vriendenboomgaard

Hier hebben de hardlopers vervolgens samen met burgemeester Kees van Rooij en diverse belangstellenden een vriendenboomgaard aangeplant. Via onze erfbeplantingsactie zijn 52 hoogstamfruitbomen geleverd.

Deze boomgaard is tevens de meest noordelijke locatie die dit jaar in het kader van de IKL-campagne Bloesemlint wordt gerealiseerd. Via het Bloesemlint vraagt IKL aandacht voor het herstel en de aanplant van de voor Limburg zo karakteristieke hoogstamfruitboomgaarden.
 
 

Erfbeplantingsactie 2012
Elk jaar organiseren wij in november de erfbeplantingsdag. Op deze dag wordt het plantmateriaal evenals het steun- en beschermingsmateriaal uitgeleverd aan de deelnemers van onze erfbeplantingsactie. Onze vrijwilligers hebben dan alles voor de deelnemers klaarliggen en nemen nog een keer het beplantingsplan met hen door. Thuisgekomen gaan de deelnemers aan de slag met het erven.

Dit jaar werd de erfbeplantingsactie voor de 15e keer georganiseerd. Inmiddels hebben wij meer dan 500 erven beplant! Bovendien kwamen nu ook erven in Meerlo, Tienray en Swolgen in aanmerking voor de subsidieregeling. Reden genoeg om het feestelijk aan te pakken.
 

Burgemeester Kees van Rooij helpt mee met het aanplanten van de vriendenboomgaard in MeerloIn het kader van het Bloesemlint van IKL-Limburg werden 52 hoogstamfruitbomen aangeplant.

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap