Header Landschap Horst aan de Maas

Uitnodiging: Fruitboom van het jaar

23 september 2014

Fruitboom

Het Pomologisch Genootschap Limburg (PGL) nodigt u graag uit voor de prijsuitreiking van de fruitboom van het jaar 2014. 

U bent u van harte welkom op Landgoed De Gortmeule in Horst. U kunt dan kennis maken met de fruitboom van het jaar en de liefdevolle wijze waarop de boom en het erfgoed in ere wordt gehouden. Uw komst wordt op prijs gesteld.

Dit voorjaar ging het PGL met behulp van de Limburgse bevolking op zoek naar de fruitboom van het jaar in de regio´s Noord- en Midden-Limburg.

Het ging ons om oude, goed verzorgde markante fruitbomen. We zochten bomen met een aansprekende historie, het verhaal van de boom en de mensen die, soms al meerdere generaties, op- en omkijken naar een bijzondere boom. De enthousiaste inzendingenhebben ons verrast.

Na selectie van de inzendingen ging de jury op pad. Uiteindelijk zijn drie bomen genomi-neerd. De Juttepeer van Puine’ op de grens tussen Stramproy en Altweerterheide; de “Onze Lieve Vrouwenpeer“ bij de Gortmeule in Horst en een formidabele Beurré Diel in het Venrayse kerkdorp Castenray.
 

    Gortmeule Fruitboom van het jaar

Informatie
Zondag 28 september
Aanvang officieel programma: 11.00 uur
Locatie De Gortmeule
Gortmolenweg 19
5961 NX Horst

Komt u ook?
Aanmelden kan via secretariaat@pgl.nu

 

Pomologisch Genootschap Limburg
Het PGL is een stichting die zich inzet voor het behouden, bevorderen en uitdragen van de kennis over oude (hoogstam)fruitrassen en de Limburgse fruitcultuur. De stichting brengt een aantal keer per jaar een nieuwsblag uit. Klik hier om 't Klumpke van september te openen.

 

    Fruitboom van het jaar 2014

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap