Header Landschap Horst aan de Maas

Uw eigen appelboom enten op de Bijen- en Natuurmarkt

11 april 2012

Appelboom


Al vele jaren worden door het IKL, Groengroep Sevenum en Stichting Horster Landschap vele hoogstamboomgaarden aangelegd. Al deze fruitbomen zijn geënt op een onderstam.
Enten is een veelgebruikte methode in de fruitteelt. Op 15 april geeft het Pomologische Genootschap Limburg een demonstratie.

Vruchtbomen worden bijna altijd geënt op een onderstam van een gastheer. Ook rozen zijn vaak geënt op een onderstam. Bij deze vorm van vermeerden heb je een onderstam nodig van een zaailing en een ent van een fruitboom die je graag wilt vermeerden. Beiden worden door een speciale techniek afgesneden en aan elkaar gebonden met ent-elastiek.

Het Pomologische Genootschap Limburg zal de demonstratie begeleiden met de mogelijkheid tot aankoop van uw geënte appelboom. Deze activiteit vindt plaats tijdens de Bijen- en Natuurmarkt op 15 april bij ’t Zoemhukske, Kasteellaan 3 in Horst . Hier kunt u van 9.00 tot 13.00 uur genieten, proeven en winkelen bij diverse kramen. Ook Stichting Horster Landschap is er te vinden!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap