Fruitpers komt naar Kronenberg

Uw eigen fruit laten persen, dat kan nu!

 

Op 8 en 22 september

 

Ook meegedaan met onze aanplantregelingen en nu veel fruit aan de bomen? Wellicht teveel om op te eten of elk weekend een appeltaart van te bakken. Denk dan ook eens aan de mogelijkheid om lekker eigen fruitsap te laten persen. Voor Piet Selen uit Kronenberg is dat aanleiding om 8 en 22 september 2021 weer een professionele fruitpers naar `t Rouweelse veld in Kronenberg te halen en u kunt hiervan gebruik maken. 

Hoe krijgt u heerlijk fruitsap?

De appels en peren worden gewassen en geperst. Het sap wordt op 80 graden gepasteuriseerd en vervolgens afgevuld in 3 of 5 liter verpakkingen.

Voor de meest smakelijke verhouding wordt meestal 75% appel en 25 % peer aanbevolen. Daarnaast kunnen ook nog zo'n 10 % aan ontpitte pruimen of ontrankte bessen of druiven worden toegevoegd. Het fruit moet vrij zijn van zand  en er mag geen schimmel of rot op zitten. Plekjes of wormsteken  zijn geen bezwaar. Het fruit wordt geperst waar u bijstaat en u neemt dus ook echt uw eigen fruitsap mee naar huis. Indien de pakken met sap  vorstvrij en droog worden opgeslagen, zijn ze 2 jaar houdbaar. Een aangebroken pak kunt u nog 2 maanden gebruiken. Het is ook mogelijk om ongepasteuriseerd fruitsap te laten persen maar u dient dan zelf voor jerrycans of vaten te zorgen.

Iedereen die meer dan 75 kg appels of peren meebrengt kan sap laten persen.

Om te lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen zal een rooster opgesteld worden. Wij vragen u een inschatting te maken van de hoeveelheid fruit die u denkt aan te leveren  en geven u dan een tijd waarop u verwacht wordt.

Voor meer info en aanmelding neem dan contact op met Piet Selen tel. 077-4674360 of 06-29203253, of per mail algemeen@rouweelseveld.nl