foto's-Henny-Grouls-Schuitwater-024

Weet u hoe het landschap van Horst aan de Maas tot stand gekomen is?

Het landschap waar wij in werken, wonen en recreëren is ontstaan door processen die honderdduizenden jaren geleden begonnen zijn.

De krachten van de natuur, zoals water, wind en ijs, zijn hiervoor bepalend geweest. Maar ook de mens heeft de nodige invloed uitgeoefend op de landschappen van Horst aan de Maas.

Projecten Landschap Horst aan de Maas

Projecten Landschap Horst aan de Maas

Wij hebben een multimedia-presentatie ontwikkeld waarin de geschiedenis van ons landschap centraal staat. We gaan terug in de tijd...

Bekijk de multimedia presentatie!

Let op: flash player vereist om te kunnen afspelen.

Meer informatie over natuur en landschap

De websitevan (PDOK) Publieke Dienstverlening Op de Kaart is een platform voor het ontsluiten van geodatasets van Nederlandse overheden. Dit zijn actuele en betrouwbare gegevens voor zowel de publieke als private sector. Klik hier om naar deze website te gaan

Met deze tijdreis-applicatie van het kadaster ontdek je 200 jaar aan topografische gegevens van Nederland! Kijk zelf hoe je omgeving in de loop de jaren veranderd is.

Op deze site worden de gegevens van gebiedsdekkend onderzoek van broedvogels en flora en vegetatie ontsloten. Het betreft onderzoek van de Provincie Limburg in de periode 1983-2015 (flora en vegetatie 1983-2012, broedvogels 1990-2015). Van ongeveer 250.000 broedvogelterritoria en meer dan 500.000 planten is het voorkomen tot op enkele meters nauwkeurig weergegeven op interactieve kaarten. 

Op deze site zijn bronnen en kaarten te vinden die worden gebruikt bij het onderzoek naar cultuurlandschap.

Website door Forwart sitemap