Franciscuskapel

Franciscuskapel

De kapel, gewijd aan de heilige Franciscus, is gebouwd om aandacht te vragen voor respect voor dieren. Het heeft een moderne stijl en is voor iedereen toegankelijk in een mooi natuurgebiedje. Naast de kapel ligt een wensput.

Sevenum

Kleefsedijk, Sevenum
Jaar van plaatsing 2020, ingewijd op Werelddierendag 4 oktober 2021 door deken Varela.

Deze bewustwordingskapel is een initiatief van Ans van der Beele-van Enckevort. De aanleiding was dat er meer aandacht mag komen voor de dieren. De kapel staat op het natuurgebied "Tinus", eigendom van Tuut van der Beele. De kapel is ontworpen door Henk Jansen en gebouwd door Peters Bouw en Onderhoud.

Het is een modern kapelletje. Het dak is in de vorm van een dennenboom en daarom heel opvallend en uniek. De oude stenen zijn afkomstig van het pand Gertrud op de Markt in Sevenum. De wandtegeltjes aan de binnenkant zijn geschilderd door kinderen, ouderen en leden van de Groengroep, een zorg-boerderij en vele verenigingen. Iedere steen, iedere tegel, het dak, versieringen, banken, deur, plafond, vloer en de hele omgeving hebben hun eigen verhaal. Een plek voor bezinning en ontdekkingen en.. veel natuur. Rond 1200 leefde in Italië een edelman, Franciscus van Assissi Hij gaf zijn leven van rijkdom op om in eenvoud te leven. Hij predikte om terug te keren naar de eenvoud van de natuur. Hij had eerbied en respect voor de planten en dierenwereld en beschouwde alle schepselen als zijn broeders en zusters. Na zijn dood werd hij heilig verklaard. In 1930 werd zijn sterfdag, 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag. Daarom werd dit hedendaagse moderne kapelletje genoemd naar Franciscus.

 Klik voor meer info over Franciscus op onderstaande link:

Franciscus

Alle mooie en interessante plekken