H.Hartkapel

H.Hartkapel

Deze kapel is in 1995 gebouwd om het Heilig Hartbeeld voor de toekomst veilig te stellen. Vroeger sierde het de gevel van de nabijgelegen Heilige Hartschool, die in 1989 is afgebroken.

Sevenum

Plaats: Maasbreeseweg 8, Sevenum. 
Achter verzorgingshuis Sevenheym
Bouwjaar: 1995

Leerlingen van het Bouw Opleidingscentrum in Horst hebben in 1995 de kapel gebouwd o.l.v. hun leraar Henk Janssen, die de kapel ook ontworpen heeft. Het op een gemetselde sokkel geplaatste Heilig Hartbeeld sierde de gevel van de oude Heilig Hartschool aan de Maasbreeseweg. Deze school werd omstreeks 1900 gebouwd en in 1989 afgebroken. Het keramische beeld is indertijd in opdracht van Anton Haegens, de architect en bouwer van de school, gemaakt en geschonken aan het bestuur bij de opening van de school. De familie Haegens heeft in samenwerking met de werkgroep Hart voor de Heilig Hartschool het beeld van de sloop gered en later aan het verzorgingshuis Sevenheym geschonken. In de ramen van de kapel zijn twee muurankers van de vroegere Heilig Hartschool verwerkt. De kapel is op 5 juni 1996 ingezegend door Mgr. Beentjes, geestelijk adviseur van Sevenheym.

Beschrijving:

Deze zeshoekige kapel in klassieke stijl is opgemetseld met handvorm stenen in kettingverband. Aan de buitenzijde zijn de letters PAX (vrede) ingemetseld. De muuropeningen, in spitsboogmodel, zijn versierd met sluitstenen en dorpels van hardsteen. De traditioneel in stervorm gemaakte kap met afgeronde voet is afgedekt met natuurleien. De spits is voorzien van een verguld koperen kruis met bol. In het ringmotief van de vloertegels wordt symbolisch de onderlinge verbondenheid met alles om ons heen  

Alle mooie en interessante plekken