Wat ruist er in het struikgewas…?

Meer biodiversiteit thuis en in je omgeving?

Wat is het?

Met soms grote, maar vaak ook hele kleine aanpassingen kunnen we de biodiversiteit in onze omgeving al een enorme stimulans geven. Denk aan nestelvoorzieningen en schuilplaatsen voor vogels, vlinders en insecten. Of het plaatsen van aangepaste beplanting. Een beetje minder bestrating en een beetje meer groen. Water in de tuin. Er zijn mogelijkheden te over waardoor u kunt genieten van meer leven in uw tuin. Dit kan individueel maar ook samen met de buren worden opgepakt en uitgevoerd.

Voor wie?

Voor iedereen met een tuin, erf of een stukje land.  

Voorwaarden?

Er is geen specifieke subsidieregeling. Voor grotere projecten en/of buurtinitiatieven kun je contact met ons opnemen voor de mogelijkheden. Bekijk eerst de subsidieregeling van het bomenplan en inzaaien bloemstroken.

Hoe doe ik mee?

Deelnemers aan het Bomenplan Landschap Horst aan de Maas  wordt een gratis advies gegeven hoe de biodiversiteit op hun erf te vergroten is.
Neem je niet deel aan het bomenplan, maar heb je wel een idee of project om de biodiversiteit in je omgeving te versterken neem dan  contact  met ons op.
Je kunt natuurlijk ook aan de slag met de tips en informatie op deze pagina.

Lees en kijk hier hoe je de biodiversiteit in je eigen omgeving kan versterken. Op internet is hierover veel informatie te vinden, wij hebben de beste informatie al voor je geselecteerd!

Wat is biodiversiteit? 

Bekijk het filmpje van het Wereld Natuur Fonds over biodiversiteit dat met prachtige beelden de wereldwijde ontwikkeling laat zien.
Klik hiervoor de film te bekijken.

Meer informatie