Wat ruist er in het struikgewas…?

Meer biodiversiteit thuis en in je omgeving?

Wat is biodiversiteit? 

Bekijk het filmpje van het Wereld Natuur Fonds over biodiversiteit dat met prachtige beelden de wereldwijde ontwikkeling laat zien.

141023-Förderhinweis_ohneWebsite.png

Wat is het?

Met soms grote, maar vaak ook hele kleine aanpassingen kunnen we de biodiversiteit in onze omgeving al een enorme stimulans geven. Denk aan nestelvoorzieningen en schuilplaatsen voor vogels, vlinders en insecten. Of het plaatsen van aangepaste beplanting. Een beetje minder bestrating en een beetje meer groen. Water in de tuin. Er zijn mogelijkheden te over waardoor u kunt genieten van meer leven in uw tuin. Dit kan individueel maar ook samen met de buren worden opgepakt en uitgevoerd.

Hoe zorg ik voor meer biodiversiteit?

 Ga zelf aan de slag met de tips en informatie op deze pagina. De filmpjes en informatiebladen laten zien hoe je de biodiversiteit in je eigen omgeving kan versterken. Op internet is hierover veel te vinden, wij hebben de beste informatie voor je geselecteerd!

Heb je een idee of project om de biodiversiteit in je omgeving te versterken? Neem dan  contact met ons op, wij kijken hoe we kunnen helpen. Deelnemers aan het Bomenplan Landschap Horst aan de Maas  wordt een gratis advies gegeven hoe de biodiversiteit op hun erf te vergroten is.

 

Meer biodiversiteit in je tuin

 

Help de wilde bij met een bijenhotel

 

Inzaaien molshopen met bloemenmengsel

 

Tips voor meer vogels in je tuin

 

Natuurvriendelijk maaien, niet alles tegelijk

 

Snoeiafval hergebruiken

Meer informatie

Hoe je kan zorgen voor meer biodiversiteit op je erf en in je tuin

EU logos blok onderaan pagina.jpg