Staakbonen

Alles weten over Staakbonen

19 juni 2013

Staakbonenkiosk in Hegelsom

Als u de nieuwe route 'Staakbonenroute' gaat fietsen, maak dan vooral even een stop op het veld van staakbonenteler Thijs Bouten in Hegelsom. Hier staat een interessante informatiekiosk waar u alles kunt zien en lezen over het poot-, groei- en oogstseizoen van de staakboon.


Binnen het project Educatieve Gewasvelden, onderdeel van Boerenlandschap Verfraaid, willen wij in samenwerking met ondernemers uit de regio gewasvelden met oude en regionale teelten toegankelijk maken voor het grotere publiek. Dit doen wij door workshops voor scholen aan te bieden, door telers te ondersteunen in het geven van rondleidingen, maar ook door informatievoorziening langs onze fiets- en wandelroutes.

De Staakbonenroute
De Staakbonenroute is een fietsroute van zo’n 34 kilometer en voert door Hegelsom, Meterik en Horst. De staakbonenteelt is in onze streek  tot bloei gekomen dankzij de droge zandgronden en de mest uit de kippenhouderij. De teelt is bovendien zeer arbeidsintensief. Dit paste goed in onze streek met grote tuindersgezinnen.

Nieuwsgierig naar de verscheidenheid aan soorten? Of wilt u meer weten over de teeltseizoenen? Loop dan eens binnen bij de informatiekiosk!

Alles weten over StaakbonenStaakbonenkiosk

Bewegwijzering Staakbonen-fietsrouteStaakbonenkiosk in Hegelsom

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap