Basisschool in Meerlo geeft aftrap boomplantseizoen.

Basisschool in Meerlo geeft aftrap boomplantseizoen.

De leerlingen van basisschool Megelsheim hebben woensdag 10 november tijdens de Nationale Boomfeestdag de aftrap van het nieuwe plantseizoen in Horst aan de Maas gegeven. De komende weken gaan vrijwilligers van Landschap Horst op veel plekken aan de slag met bomen planten en 20 november hebben we de grote Horst aan de Maas plantdag, waarop de deelnemers aan het bomenplan hun plantgoed afhalen en aan de slag gaan. Alles bij elkaar wordt er op zo’n 60 plaatsen geplant!

Plantdag op Basisschool Megelsheim

Door de kinderen zijn 9 verschillende drachtbomen en 12 wilgenstaken geplant die nectar leveren aan bijen en insecten. Op termijn zullen de bomen schaduw geven zodat de temperatuur tijdens warme dagen op de speelplaats en in de leslokalen minder hoog zal stijgen.

Leerlingen maken plan

Samen met Landschap Horst aan de Maas en de Gemeente heeft de school hiermee een eerste stap gezet om rondom de school een natuurlijke speelplaats en een leertuin te realiseren. Daarvoor wordt de komende maanden samen met de leerlingen een plan gemaakt. Zij zullen ook helpen om dit plan verder uit te voeren.