Header Landschap Horst aan de Maas

Bloemrijke akkerranden

15 mei 2017

Vrijwilligers zaaien bloemenmengsel bij station Horst-Sevenum

Afgelopen weekend hebben vier vrijwilligers proefstroken ingezaaid met diverse verschillende samengestelde akkerranden/bloemenmengsels. De proefstroken zijn ingezaaid op het perceel achter de parkeerplaats van station Horst-Sevenum langs de greenport bikeway. 

Het is de bedoeling om met deze proef, die nauw gevolgd wordt, meer inzicht te krijgen in welke bloemenmengsels het meest geschikt zijn en dus het beste in aanmerking komen om in de toekomst te worden gebruikt voor het inzaaien van akkerranden en andere percelen. Het moge duidelijk zijn dat de insecten en vlinderwereld op één staan. Wij als passanten genieten er natuurlijk ook volop van.

Proefstrook Bloemrijke Akkerranden

Het is ook de bedoeling dat bij elk perceel informatie komt te staan over de samenstelling van het aldaar ingezaaide mengsel. Ook zullen er regelmatig foto's genomen worden om de ontwikkeling van de diverse mengsels vast te leggen.

Vrijwilliger zaait bloemenmengsel

Tevens worden er plannen gemaakt om in het najaar op deze locatie een bloeiboog aan te planten. Dit is een aanplant van drachtplanten, zodanig dat er het hele jaar rond bloeiende gewassen staan die voor de insecten en vlinderwereld zo van belang zijn. Dit zal gebeuren in samenwerking met Stichting Landschap Horst aan de maas, Citaverdecollege en het bedrijfsleven. Het wordt een educatieve locatie en een plek om gewoon lekker te genieten van bloemen,vlinders, insecten en vogels het hele jaar rond. 

De inzaaiers op deze zaterdagochtend waren: Peter Bartels, Jos Claessens, Cyriell Lendfers en Paul Hendriks.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap