Boomplantdag Horst aan de Maas

Heel Horst aan de Maas aan het planten

Afgelopen weekend was weer de jaarlijkse erfbeplantingsactie van Landschap Horst aan de Maas. Maar dit jaar was een mega-plantdag. Op maar liefst 60 plekken in de gemeente  is nieuw groen aangeplant in het kader van het 55.000 bomenplan van Landschap Horst aan de Maas. Van Meerlo tot Sevenum, van Griendtsveen tot Lottum, overal in de gemeente zag je dit weekend groepen mensen druk in de weer met planten van bomen om Horst aan de Maas weer fraaier, biodiverser en klimaatbestendiger te maken. 

Naast de particuliere erven wordt er ook geplant via verschillende burgerinitiatieven zoals in de wijk De Risselt en bij het Peelmuseum in America. In Broekhuizen stak wethouder Beurskens de handen uit de mouwen bij de visvijver van HSV Willem Een. Hij plantte hier de 40.000e boom binnen het project. Met nog één plantjaar te gaan ligt het driejarige bomenplan goed op schema!

Landschap Horst aan de Maas organiseert deze beplantingsprojecten al 25 jaar in de gehele gemeente. De stichting maakt de beplantingsplannen, levert het plantmateriaal, regelt de subsidies en geeft plantinstructie. Groene partnerorganisaties en deelnemers gaan vervolgens aan de slag met het daadwerkelijk planten van de bomen en struiken. Deze manier van werken blijkt erg succesvol, Horst aan de Maas is koploper erfbeplantingen in Limburg. Zo zijn er in de afgelopen 25 jaar ruim 800 beplantingsprojecten gerealiseerd.  Hiermee is 95 km aan hagen aangelegd, zijn 25 ha aan singels en bosjes en maar liefst 5.500 grote laanbomen en 3.500 hoogstam fruitbomen geplant.

Voor meer informatie over de erfbeplanting, het bomenplan en andere groenacties van Landschap Horst aan de Maas: Landschaphorstaandemaas.nl