Buurt verfraait De Risselt!

Buurt verfraait De Risselt!

Het groene buurt verfraaiingsproject is gereed. Na vele dagen planten zijn er honderden struiken geplant en vijftig grote (fruit)bomen, De Risselt heeft een echte dorpsgaard! Maar het bleef niet alleen bij bomen planten, zo is er vorig jaar tegen de grondwal langs de A73  een speelproject gerealiseerd, met op de uitzichttoren een herinneringspaal aan voormalig buurtbewoner Bottermelleks Lei. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door bewoners van de wijk De Risselt, met ondersteuning van landschapsvrijwilligers en het 55.000 bomenplan van Landschap Horst aan de Maas.

Bij de afsluiting van het project, zaterdag 19 maart, zijn de gietranden rond de bomen geplaatst, stenen en afval verzameld en de Nederlandse namen van de bomen op de boompalen gezet. Op verschillende plekken zijn stroken gefreesd die komende week nog machinaal ingezaaid worden met een een-/ en meerjarig bloemenmengsel. Alleen rond de bomen is dit mengsel met de hand ingezaaid, wat best moeilijk was door de harde wind.

Het gevarieerde bloemenmengsel zal ook in de periode dat er veel uitgebloeid is als schuil-/en overwinteringsplek gebruikt worden door vlinders, insecten, bijen en kleine diertjes. Het was weer een gezellige, werkzame ochtend onder het genot van een stralende zon waarbij iedereen ruimschoots voorzien werd van koffie en vlaai. 

De aanwezige wethouders Eric Beurskens en Han Geurts hoefden de handen niet meer uit de mouwen te steken, ze konden alleen maar bevestigen dat het een erg geslaagd project was. Horst heeft er een schitterend park bij gekregen waar de buurt, wandelaars en fietsers volop van kunnen genieten.