Header Landschap Horst aan de Maas

Cursus Landschapsambassadeur

8 januari 2016

Cursus Landschapsambassadeur

Meld je nu aan voor de cursus landschapsambassadeur voor recreatieve sector en horeca

In februari starten wij met de cursus Landschapsambassadeur. De cursus richt zich op ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven en horeca, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie en op vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids.

Goed Gastheerschap
Goed gastheerschap betekent onder meer je gasten op een aantrekkelijke manier informeren over alles wat hier de moeite waard is om te beleven, te proeven en te zien en daarbij ook nog interessante achtergrond informatie kunnen geven. Met de cursus Landschapsambassadeur leren de cursisten het verhaal te vertellen van deze regio. Gasten zullen het gebied intenser kunnen beleven en door mond op mond reclame het gebied verder promoten en bovendien zelf eerder terugkomen.

Themabijeenkomsten
In vier avondbijeenkomsten en een dagexcursie worden de deelnemers geïnformeerd over het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de typisch lokale streekgewassen en streekproducten en de toeristische hoogtepunten. Met het succesvol doorlopen van de cursus verwerven de deelnemers de titel Landschapsambassadeur van Horst aan de Maas. Een titel die gebruikt mag worden in alle publicaties. Bovendien ontvangen zij een Landschapsambassadeur-muurschildje.

Exclusief informatiemateriaal
Na afloop van de cursus blijft alle informatie digitaal beschikbaar voor de deelnemers. Daarnaast ontvangen zij nog aantrekkelijk en exclusief informatiemateriaal voor hun gasten zoals bijvoorbeeld informatieve placemats. Voor geïnteresseerden wordt er ook jaarlijks een terugkomdag georganiseerd waarin nieuwe ontwikkelingen worden besproken. De cursus is ook een prima gelegenheid om collega’s te ontmoeten en elkaar te inspireren tot nieuwe producten, activiteiten en samenwerkingsverbanden.

Aanmelden en informatie
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur op 15, 22, 29 februari en 7 maart. Daarnaast is er een dagexcursie op 19 maart naar 2 natuurgebieden o.l.v. een gids.

Kosten van de cursus zijn €100,-

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Aanmelden kan tot 15 januari. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap