Header Landschap Horst aan de Maas

Cursus landschapsambassadeur 

23 januari 2018

Landschapsambassadeur

De succesvolle cursus Landschapsambassadeur Horst aan de Maas start 19 februari voor de 3e keer. Met de cursus Landschapsambassadeur leert u het complete verhaal te vertellen van de regio. 

De Landschapsambassadeur beschikt over parate kennis om het verhaal te vertellen over ons unieke gevarieerde landschap met veel natuur, cultuurhistorisch erfgoed en bijzondere teelten op de velden.  Zo weet u niet alleen gasten maar ook bewoners op een op een aantrekkelijke manier te informeren over alles wat hier de moeite waard is om te beleven, te proeven en te zien en daarbij ook nog interessante achtergrond informatie te geven.

De cursus is bedoeld voor ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven, horeca, verblijfsaccommodaties, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie.  Maar ook voor vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids of gewoon omdat u geïnteresseerd bent in de lokale geschiedenis en landschapsontwikkeling.

 


Themabijeenkomsten
In vier avondbijeenkomsten en een dagexcursie wordt u geïnformeerd over het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de typisch lokale streekgewassen en streekproducten en de toeristische hoogtepunten. Met het doorlopen van de cursus verwerft u de titel Landschapsambassadeur van Horst aan de Maas. Een titel die gebruikt mag worden in alle publicaties. Bovendien ontvangt u het Landschapsambassadeur-muurschildje.

Exclusief informatiemateriaal voor deelnemers
Na afloop van de cursus blijft alle informatie digitaal beschikbaar. Daarnaast ontvangt u aantrekkelijk en exclusief informatiemateriaal.  Voor geïnteresseerden wordt er ook een terugkomdag georganiseerd waarin nieuwe ontwikkelingen worden besproken. De cursus is ook een prima gelegenheid om collega’s te ontmoeten en elkaar te inspireren tot nieuwe producten, activiteiten en samenwerkingsverbanden.

Programma
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur op 19 en 26 februari en 5 en 12 maart.
Op 24 maart  staat een dagexcursie gepland. Hierbij trekken we, o.l.v. een gids,  per bus er op uit langs de mooie en soms onbekende plekjes die Horst aan de Maas heeft te bieden .

Aanmelden en informatie
Er is plaats voor maximaal 22 cursisten en aanmelding gebeurt op volgorde van binnenkomst.
Kosten van de cursus zijn €100,-

Aanmelden kan via  info@landschaphorstaandemaas.nl

Impressie cursus landschapsambassadeur 2017

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap