Header Landschap Horst aan de Maas

Cursus landschapsambassadeur

16 december 2019

Landschapsambassadeur

Leer het verhaal van de regio te vertellen!

Na het eerdere succes, waarbij de eerste 80 Landschapsambassadeurs werden opgeleid, start  Stichting Landschap Horst aan de Maas dit voorjaar met een nieuwe cursus Landschapsambassadeur. De cursus richt zich in eerste instantie op ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven, horeca, verblijfsaccommodaties, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie en op vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids. Maar ook anderen die geïnteresseerd zijn in de lokale geschiedenis en landschapsontwikkeling zijn van harte welkom deel te nemen aan de cursus.

Goed Gastheerschap
Met de cursus Landschapsambassadeur leert u het complete verhaal van deze regio. Daarmee kunt u uw eventuele gasten op een aantrekkelijke manier informeren over alles wat hier de moeite waard is om te beleven, te proeven en te zien. Maar de cursus biedt ook een uitgelegen kans om de schoonheid van uw woonomgeving zelf beter te leren kennen

Themabijeenkomsten
In vier avondbijeenkomsten en een dagexcursie wordt u geïnformeerd over het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de typisch lokale streekgewassen en streekproducten en de toeristische hoogtepunten. Met het doorlopen van de cursus verwerft u de titel Landschapsambassadeur van Horst aan de Maas. Een titel die u mag gebruiken in uw eigen publicaties. Bovendien ontvangt u het Landschapsambassadeur-muurschildje.

Exclusief informatiemateriaal
Na afloop van de cursus blijft alle informatie digitaal beschikbaar. Daarnaast ontvangt u aantrekkelijk en exclusief informatiemateriaal.   Voor geïnteresseerden wordt er ook een terugkomdag georganiseerd waarin nieuwe ontwikkelingen worden besproken. De cursus is ook een prima gelegenheid om collega’s te ontmoeten en elkaar te inspireren tot nieuwe producten, activiteiten en samenwerkingsverbanden.

Aanmelden en informatie
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur op 2, 9, 16 en 23 maart.

Op 4 april staat de dagexcursie gepland. Hierbij trekken we, o.l.v. een gids,  per bus er op uit langs de mooie en soms onbekende plekjes die Horst aan de Maas heeft te bieden .

Kosten van de cursus zijn €100,-

Er is plaats voor maximaal 22 cursisten en aanmelding gebeurt op volgorde van binnenkomst.  

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap