Header Landschap Horst aan de Maas

Cursus Landschapsgids

27 september 2013

Cursus Landschapsgids

De gezamenlijke IVN afdelingen Het Maasdal organiseren samen met Stichting Mooiland de cursus Lanschapsgids.

Noord-Oost-Brabant en Noord Limburg zijn rijk aan een diversiteit van landschappen met unieke cultuurhistorische en natuurlijke elementen. In een mooi landschap wordt natuurlijk veel gewandeld, maar wie kan er veel vertellen over de specifieke bijzonderheden van dat landschap? Dat zijn er niet zoveel. Daarom organiseren we deze cursus, voor iedereen, die mensen wil laten ervaren hoe boeiend, divers, specifiek, mooi, etc. ons landschap is.

Vertegenwoordigers van de 5 IVN afdelingen in Het Maasdal van Noord-Limburg en Noord-Oost-Brabant hebben deze cursus Landschapsgids opgezet. De Maasdorpen (Horst aan de Maas)), Geysteren-Venray, Maasvallei (Boxmeer), Maas en Niers (Gennep) en De Groene Overlaat (Cuijk) in samenwerking met Stichting Mooiland Limburg.

De cursus start op 11 december 2013 met een kennismakingsavond en bestaat daarna uit 10 hele zaterdagen verdeeld over 9 maanden. Bij de cursus hoort tevens een uitgebreid cursusboek.

En als het goed is kennen de cursisten in september 2014 alle ins en outs van het Landschap in het Maasdal van Noord-Limburg, aansluitend aan dat van Noord-Oost-Brabant.

Bijvoorbeeld: het ontstaan van het Landschap in het Maasdal, het herkennen van de karakteristieke elementen hierin. Je leert gebruik te maken van vernieuwde technieken om zo het verhaal van natuur, cultuur, geologie en archeologie tot leven te brengen. Ook maak je samen met andere cursisten een praktijkopdracht, t.w. een ‘Ommetje’, wat tijdens de cursus gepresenteerd gaat worden.

Kortom een enorme uitdaging voor iedereen, die graag anderen laat zien, ervaren, voelen en genieten van ons mooie Maasdal in het Limburgse en Brabantse land.

De kosten van deze cursus bedragen € 130 voor IVN leden en € 160 voor niet-leden. Aanmelden kan tot 10 november. 

Kijk voor meer informatie op de website van IVN Maasdorpen.

__________________________________________________________________________________

Onderstaande organisaties nemen deel in het samenwerkingsverband dat de cursus inricht:

  • IVN De Maasdorpen (Horst aan de Maas) 
  • IVN Geijsteren-Venray 
  • IVN Maas en Niers (Gennep)
  • IVN De Maasvallei (Boxmeer) 
  • IVN Cuijk De Groene overlaat 
  • Stichting Mooiland Limburg 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap