De 55.000 boom is geplant

De 55.000 boom is geplant

Met het planten van de 55.000e boom bij St. Goar in Meerlo is het bomenproject dat Landschap Horst aan de Maas uitvoert in kader van het 1 miljoen bomenplan van provincie Limburg afgerond. Drie jaar is er door de vrijwilligers gewerkt aan het project waarbij op meer dan 100 locaties bomen geplant zijn. Horst aan de Maas is hiermee Limburgs kampioen bomen planten!

De bomenaanplant bij St. Goar maakt onderdeel uit van een project waarbij de omgeving van de kapel verder verfraaid zal worden. Houten landschapshekken worden geplaatst, de Vorstenheuvel komt weer in beeld en er ligt een plan voor een herdenkingsbos. De wandelroute is al verlegd waardoor nu vanaf de Kapel naar beneden richting Meerlo gelopen kan worden. Zo lopen de Pieterpad wandelaars die hier Horst aan de Maas binnenkomen nu ook over dit mooie plekje in het noordelijkste puntje van onze gemeente.

 

De laatste 20 bomen zijn  geplant door de  enthousiaste kinderen van Groep 7 van de basisschool Megelsheim, het kerkbestuur en de KBO Groenploeg van Meerlo en wethouder Eric Beurskens, met ondersteuning van de vrijwilligers van Landschap Horst aan de Maas.