Header Landschap Horst aan de Maas

Deelnemer erfbeplanting aan het woord (1)

18 september 2012

Karin Janssen Jesse Vousten Diede Vousten en Huub Vousten uit Kronenberg

“Alles groeit en bloeit: Kronenberg is weer een stukje mooier geworden”

Karin Janssen, Jesse Vousten, Diede Vousten en Huub Vousten uit Kronenberg hebben begin dit jaar meegedaan aan de erfbeplantingsactie van Landschap Horst aan de Maas. Ze kochten een stuk weiland van een van hun buren en verfraaiden dit met hagen, singels en fruitbomen.

“Kronenberg is weer een stukje mooier geworden en wel dankzij inspanningen van Stichting Landschap Horst aan de Maas. Wij hadden de mogelijkheid om een stuk weiland te kopen van de buren. Maar ja, wat doe je er dan mee? Dat was de vraag. Ga je er een moderne tuin aanleggen? En in welke stijl dan? Wij hebben er geen verstand van en weten niet waar je dan terecht kunt.

In de regionale krantjes lazen we over de erfbeplantingsactie. We hebben toen de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met de werkgroep erfbeplanting. Die was direct enthousiast. We hebben diverse gesprekken gehad met een plannenmaker die vervolgens voor ons een beplantingsplan heeft gemaakt. Dit plan past precies bij onze wensen, maar ook in het landschapsplan voor ons dorp.

Het plan is gebaseerd op de beplanting die hier jaren geleden gebruikelijk was (zoals op de historische kaart van 1900) en we weer terug willen laten komen. Namelijk begroeid met hagen, singels en fruitbomen. Dit werd erg positief ontvangen binnen het erfbeplantingsproject en we waren een gewaardeerde deelnemer!

We zijn toen nog op het nippertje van het plantseizoen aan het planten geslagen, want anders waren we weer een jaar verder. Maar alles kwam goed. Landschap Horst aan de Maas leverde naast het plan ook de planten aan en aantal deskundige vrijwilligers van de Groengroep heeft samen met ons op de jaarlijkse erfbeplantingsdag het plantwerk verricht. ‘s Morgens vroeg begonnen en om 12 uur klaar. Tussendoor natuurlijk koffie en vlaai. Het was een mooie dag, zowel qua werk als qua gezelligheid, waarbij onze omgeving werd omgevormd van een lege plek naar een fraai en gewaardeerd erf!

Alles groeit en bloeit geweldig goed en het ziet er nu al mooi uit. Wij willen Landschap Horst aan de Maas en ook de Groengroep bedanken voor de inspanningen. Hopelijk mogen er vele aanmeldingen volgen voor nog meer mooie erven en plekjes in Horst aan de Maas.”

Karin Janssen Jesse Vousten Diede Vousten en Huub Vousten uit de Kronenberg

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap