Header Landschap Horst aan de Maas

Ervenspreekuur op 24 februari

17 februari 2018

P1060426

Samen met IKL organiseren wij een “Ervenspreekuur” op 24 februari  van 9.00 tot 15.30 uur.  Dit is een nieuwe aanpak om mensen te adviseren hoe hun erfbeplanting te onderhouden.

De groep gaat die dag langs de erven van de deelnemers waar we aan de hand van de praktijksituatie het onderhoud bespreken. De groepsgrootte is beperkt maar bij voldoende belangstelling prikken we nog een tweede datum. Alle deelnemers ontvangen een cursusmap die gebruikt kan worden bij het snoeien van de erfbeplantingen. 

Herkent u deze?
De erfbeplanting die u jaren geleden plantte, groeide het eerste jaar bedenkelijk, maar daarna heeft ze zich tot een mooie groene zoom rond uw terrein of bedrijf ontwikkeld. Alles groeit, het is groen en u krijgt steeds minder moeite om het onkruid bij te houden. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht maar waarschijnlijk is het de hoogste tijd voor een eerste snoeironde. De kans is anders groot dat u al bepaalde soorten kwijtraakt omdat ze weggeconcurreerd worden. 

P1060464

Aanmelden
Tijdens het Ervenspreekuur willen we maximaal acht adressen bezoeken. Aanmelden kan via info@landschaphorstaandemaas.nl. Als u wilt dat we uw erf bezoeken dan kunt u zich aanmelden met vermelding van het adres van uw erf, wat u allemaal heeft staan en eventuele onderhoudsvragen.

 Dat is een taart waard!
Elke zaterdagmorgen zoekt Café Reindonk naar een gebeurtenis in de regio, waarvan zij zeggen: 'Dat is een taart waard!'. Op zaterdag 10 februari ontvingen wij een taart voor ons ervenspreekuur! Jos Claessens was namens Landschap Horst aan de Maas live in de uitzending. Het fragment terugluisteren kan via deze link (blok van 10.00 uur, vanaf minuut 43:30).

Dat is een taart waard

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap