Header Landschap Horst aan de Maas

Het plant- en snoeiseizoen gaat weer van start!

20 november 2018

Erfbeplanting

Op 24 november organiseren wij een "ervenspreekuur" en vindt de jaarlijkse Erfbeplantingsactie plaats. Er doen dit jaar maar liefst 24 deelnemers mee! Verder organiseren wij op zaterdag 15 december met met IKL weer een gratis hakhoutdag.

 

Ervenspreekuur 24 november 

Op 24 november organiseren wij een "ervenspreekuur". Leer over het onderhoud dat uw erfbeplanting nodig heeft, met bezoek aan uw erf!
 

Het “ervenspreekuur” is een nieuwe aanpak om deelnemers te adviseren hoe hun erfbeplanting te onderhouden. De cursusgroep gaat op zaterdag 24 november langs de eigen erven van de deelnemers waar we aan de hand van de praktijksituatie het onderhoud bespreken. Het "ervenspreekuur" duurt van van 9.00 tot 15.30 uur.

Herkent u zich in de volgende situatie dan is deelname te adviseren:
De erfbeplanting die u jaren geleden plantte heeft zich tot een mooie groene zoom rond uw terrein of bedrijf ontwikkeld. Alles groeit, het is groen en u krijgt steeds minder moeite om het onkruid bij te houden. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar waarschijnlijk is het de hoogste tijd voor een eerste snoeironde. De kans is anders groot dat u al bepaalde soorten kwijtraakt omdat ze weggeconcurreerd worden. Of de beplanting en de bomen groeien niet zo goed en u heeft de vraag hoe kan ik dit verbeteren.

Tijdens het Ervenspreekuur willen we maximaal acht adressen bezoeken. Aanmelden kan via info@landschaphorstaandemaas.nl  Als u wilt dat we uw erf bezoeken, geef dit dan bij de aanmelding aan en vermeld  het adres van uw  erf. Geef tevens aan wat u allemaal heeft staan en vermeld eventuele onderhoudsvragen. 
 

Ervenspreekuur 2 Ervenspreekuur 24 november 2018

 

Stijging aantal deelnemers Erfbeplantingsactie

Met 24 nieuwe deelnemers hebben we dit jaar een sterke stijging in het aantal deelnemers aan onze erfbeplantingsactie. Dit jaar doen 10 deelnemers meer mee dan het gemiddelde van de laatste drie jaren. 

Deze stijging heeft te maken met een toename van de bouwactiviteiten in het buitengebied, maar komt ook doordat potentiële deelnemers ons steeds beter weten te vinden. Zo komen de aanmeldingen en adviesaanvragen voor een beplantingsplan in een constant tempo over het gehele jaar binnen.

Zaterdag 24 november is de actiedag erfbeplanting en worden weer vele erven verfraaid. Ook wordt die dag de inboet beplanting uitgereikt voor eerdere deelnemers die, mede door de extreme droge zomer, hun niet aangegroeide planten gaan vervangen of kiezen voor een stukje uitbreiding.
 
 

 

De hakhoutbrigade gaat weer aan de slag

Op zaterdag 15 december van 9.00 tot 13.00 uur organiseren stichting Landschap Horst aan de Maas en IKL de hakhoutdag. We werken volgens het principe “samen uit, samen thuis” en deelname is gratis

Er wordt deze dag alleen met handgereedschap gewerkt. Iedereen kan dan meedoen. Het is een gezellige en veilige werkdag. Wij zullen instructies geven wat er gekapt dient te worden en hoe u veilig moet werken, zodat we na afloop weer allemaal gezond naar huis gaan.

Het vrijkomende hout wordt verdeeld onder de groep. Het is slim om een goede aanhanger met een net mee te nemen. Aanmelden voor de hakhoutdag kan via info@landschaphorstaandemaas.nl  met vermelding "hakhoutdag" en uw naam en telefoonnummer. Na aanmelding krijgt u bericht over de exacte locatie.

En de hakhoutbrigade gaat door…
In het voorjaar gaan we ook met kleinere groepjes aan de slag om de vele waardevolle landschapselementen te onderhouden. In deze groepjes gaat ook gewerkt worden met inzet van de motorkettingzaag. We zijn al volop met de voorbereidingen bezig zodat we ook dit op een veilige manier kunnen organiseren. Binnenkort meer informatie hierover!
 

 

Hakhoutdag 1 Kachelhout

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap