Header Landschap Horst aan de Maas

Inschrijving Bloemrijke Akkerranden en Overhoeken

14 maart 2016

Bloemrijke Akkerranden

Stichting Landschap Horst aan de Maas bevordert al jaren met succes de inzaai van akkerranden en overhoeken met een eenjarig bloemenmengsel. Met als resultaat kleurrijke bloemenlinten in het agrarische landschap. Vlinders, hommels en diverse soorten bijen verzamelen er nectar en stuifmeel.  Na de bloei trekken de zaden allerlei zaadetende vogels aan.  Kortom een natuurlijke impuls aan het agrarisch landschap.

Bloemrijke akkerranden
In samenwerking met particuliere grondbezitters en boeren in de gemeente Horst a/d Maas,  worden in het voorjaar stroken landbouwgrond van 3 tot 6 meter ingezaaid met een eenjarig bloemenmengsel van 19 bloemsoorten.  Ook overhoeken in het buitengebied kunnen aangemeld worden voor de inzaaiactie. Stichting Landschap Horst a/d Maas stelt het zaadmengsel gratis beschikbaar. Voor grotere percelen geldt dat de grond zaaiklaar wordt gemaakt door de eigenaar waarna Landschap Horst a/d Maas het perceel inzaait.  Eigenaren van kleinere overhoeken kunnen het zaadmengsel gratis afhalen. Dit jaar worden voor het eerst aparte zaadmengsels samengesteld voor de lage en de hoge zandgronden voor een nog beter resultaat.

Aanmelden

Wilt u meedoen of meer informatie? Neem dan uiterlijk 1 april contact op met: Ton Hoeijmakers,  077-3982552 of via tonfien@home.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap