Header Landschap Horst aan de Maas

Kerstwandeling 2010

10 december 2010

Kerstwandeling in teken van ridders en jonkvrouwen op maandag 27 december

De jaarlijkse kerstwandeling van Horster Landschap, staat dit jaar in het teken van Ridders en Jonkvrouwen. Wandelaars zullen dit thema op verschillende manieren tegenkomen en bovendien voert een groot deel van de route over het bestaande Ridders en Roverspad dat in Kasteelpark Ter Horst is aangelegd. De deelnemende kinderen worden opgeroepen zich te verkleden als jonkvrouw of ridder en zoals elk jaar zijn daar weer mooi prijzen aan verbonden.

Feeëriek verlicht

De zesde editie van de kerstwandeling staat op de agenda voor maandag 27 december (Let op: op de gemeentekalender van Horst aan de Maas staat dit fout vermeld op 26 december). De gehele route van 3 km zal verlicht zijn met kaarsjes en fakkels, wat het het bos een sprookjesachtig aanzien geeft. Vanaf de start leidt een spoor van kaarsjes, glühwein, warme chocomel, jachthoornblazers, koor- fluit- en blaasmuziek, de wandelaars door het verder aardedonkere bos. Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen om op de smalle bospaden met boomstronken wat bij te kunnen lichten.

Verkleedwedstrijd

Kinderen die mee willen doen aan de verkleedwedstrijd kunnen hun fantasie uitleven op het ridders en jonkvrouwen thema. Denk aan verkleden, schmincken, lampjes op batterijen, enz. Niets is te gek alles kan! De ridders en jonkvrouwen kunnen zich bij de Liefdesboom op de foto laten zetten. De winnaars worden bekend gemaakt door publicatie van hun foto op deze site en in de lokale pers.

Uitzetten route

Tientallen vrijwilligers van Horster Landschap zullen op 27 december de hele dag bezig zijn met het uitzetten van de route en het plaatsen van de attributen. Wandelaars wordt gevraagd het materiaal te ontzien en honden zoveel mogelijk aan de riem te houden.

Start

De start ligt aan de parkeerplaats van voetbalvereniging Wittenhorst in Horst aan de Maas. Deze is vanaf de Venrayseweg bereikbaar via de Witte Brugweg. U kunt starten tussen 18.00 en 19.30 uur. Gezien het beperkte aantal parkeerplaatsen worden wandelaars opgeroepen zoveel mogelijk per fiets of te voet te komen. Deelname is gratis.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap