Header Landschap Horst aan de Maas

Kerstwandeling 2011

19 december 2011

Kerstwandeling Horst 2011


Dinsdag 27 december organiseren wij onze traditionele Kerstwandeling door de Kasteelse Bossen in Horst. Met het oog op de Floriade, is dit jaar voor het thema “IJsbloemen en Kerststerren” gekozen. Dit is terug te zien in de decoraties langs de route en kinderen worden opgeroepen zich volgens dit thema te verkleden.

Feeëriek verlicht
De gehele route wordt weer verlicht met kaarsjes, wat de bossen een sprookjesachtig aanzien zal geven. Vanaf de start bij de Wittenhorst parkeerplaats leidt een spoor van kaarsjes, vuurkorven, glühwein, warme chocomel en veel muziek, de wandelaars door het verder aardedonkere bos. Het is raadzaam om een zaklamp mee te nemen om op smalle paadjes met boomstronken wat bij te kunnen lichten.

Aan deze zevende Kerstwandeling wordt belangeloos meegewerkt door onder meer De Kleffe Zök, Op Tied Muuj, Zangkoren Hoor’s en Meriko, het Jeugdorkest van Kunstencentrum Jeruzalem, de jeugdbrandweer van Horst met een verlichte watershow, de ridders en jonkvrouwen van het Gelres Overkwartier, de Imkervereniging Horst, De Peelrunners, Fotogroep Horst aan de Maas en natuurlijk de tientallen vrijwilligers van Horster Landschap.

Verkleedwedstrijd
Kinderen die tijdens de kerstwandeling mee willen doen aan de verkleedwedstrijd kunnen hun fantasie uitleven op het thema IJsbloemen en Kerststerren. Denk aan verkleden, schminken, lampjes op batterijen, enz. Alles kan, dus leef je uit. De kinderen kunnen zich bij de Liefdesboom laten fotograferen en er zijn weer mooie prijzen mee te winnen. De winnaars worden bekend gemaakt door publicatie van hun foto in de lokale pers en via deze website.

Start
Het startpunt van de kerstwandeling ligt aan de parkeerplaats van Voetbalvereniging Wittenhorst. Deze is vanaf de Venrayseweg bereikbaar via de Witte Brugweg. Parkeren is ook mogelijk op de parkeerplaats tegenover de Oude Lind. Gezien de zeer beperkte parkeerruimte wordt iedereen echter dringend gevraagd zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen.

Er kan gestart worden tussen 18.00-19.30 uur. Deelname is gratis.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap