Header Landschap Horst aan de Maas

Natuurwerkdag 3 november 2012

25 oktober 2012

Natuurwerkdag 2011

Handen uit de mouwen voor de Moelbaer!

Bosbessen, ofwel moelbaeren, groeiden vroeger volop in Kasteelpark Ter Horst. Het bos werd voorheen zelfs het Moelbaerenbos genoemd. Het is niet voor niets dat de Blauwe bessenfietsroute van de Maasgaarden dwars door Kasteelpark Ter Horst loopt. Tegenwoordig groeien er minder bosbessen, maar daar gaat verandering in komen!

Tijdens de nationale Natuurwerkdag 2011 hebben we met een enthousiaste groep mensen gewerkt in het Moelbaerenbos om de ondergroei van berk, grove den, lijsterbes en braam te verwijderen. Op die manier komt er meer licht op de bodem waardoor de bosbes beter kan groeien. Ook tijdens de Natuurwerkdag 2012 willen we in het Kasteelpark Ter Horst gaan werken voor de Moelbaer. 

Op zaterdag 3 november kunnen de handen weer uit de mouwen. Het wordt een actieve, gezellige ochtend waarbij nuttig werk wordt gedaan. Dan kunnen we binnenkort weer bosbessen plukken in het Moelbaerenbos!

De ochtend begint om 9.00 en duurt tot 13.00. Voor materiaal wordt gezorgd en tijdens de pauze is er koffie, thee en vlaai. Het werk is geschikt voor iedereen.

Meedoen? Opgeven en meer informatie via de site van de natuurwerkdag

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap