Nieuwe fietsroute Greenport

Nieuwe fietsroute door verrassend en veelzijdig Greenport

Op zondag 7 augustus wordt de nieuwe fietsroute geopend die laat zien hoe Greenport Venlo zich heeft ontwikkeld in de tien jaar na de Floriade van 2012.  Het ‘Rondje Greenport’ is tot stand gekomen in samenwerking met Landschap Horst aan de Maas. De totale afstand is 52 kilometer, maar men kan de route ook gesplitst fietsen. Het noordelijk deel is 36 km en het zuidelijk deel 30 km. 

Veelzijdig

De route is verrassend en veelzijdig: de vele hotspots onderweg tonen plekken met een bijzondere historie, gemarkeerd met kunstwerken, speciale voorzieningen voor flora en fauna, plekken om te recreëren én de mogelijkheden om te werken in een groene en duurzame omgeving. Rondje Greenport is een zeer natuurrijke route met bijzonder veel afwisseling en voert over duurzame bedrijventerreinen, de Brightlands Campus, diverse natuurgebieden waaronder het dal van de Groote Molenbeek, Parc Zaarderheiken en Crayelheide. Ook op de bedrijventerreinen fietst men over brede, vrij liggende, fietspaden. Voor een pauze met een hapje of drankje zijn er voldoende mogelijkheden bij horecagelegenheden in Grubbenvorst, Sevenum, Horst of bij de Maashof in Boekend.

Samenwerking Landschap Horst aan de Maas

De route is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Landschap Horst aan de Maas. Met de kennis en ervaring van deze vrijwilligers is de route ontworpen. Ook plaatst de stichting de  routebordjes vanaf de vertrekpunten Station Horst-Sevenum, centrum Grubbenvorst en de Maashof in Boekend.  Daarnaast zorgen ze in de toekomst voor het onderhoud van de fietsroute. 

Startevent

De fietsroute wordt op 7 augustus om 11.00 uur geopend. De eerste 100 deelnemers ontvangen bij het startpunt van die dag, treinstation Horst-Sevenum, een leuke attentie en meer informatie over een aantal bezienswaardigheden op de route.