Header Landschap Horst aan de Maas

Nieuwsbrief okt 2013

1 oktober 2013

Afb. nieuwbrief website

Laatste kans erfbeplanting - Beeldbepalende bomen - Cursus Landschapsgids en meer...

Laatste kans Erfbeplanting

Landschap Horst aan de Maas roept inwoners uit het buitengebied op om zich aan te melden voor deerfbeplantingsactie. Met deze actie kunnen bedrijven en particulieren subsidie ontvangen om hun erf te beplanten en wordt een aantrekkelijk buitengebied gecreëerd.

In de afgelopen tien jaar zijn in Horst aan de Maas al ruim 600 erven verfraaid. Omdat dit het laatste plantseizoen is met kans op subsidie, hopen wij dit jaar nog veel aanmeldingen te ontvangen. 

 

Verspreid het woord en help ons met het verfraaien van zoveel mogelijk erven in onze gemeente!

Erfbeplanting - Losse haag

Content rechterkolom...

 


Locaties gezocht voor beeldbepalende bomen

Als onderdeel van het project Boerenlandschap Verfraaid kunnen wij op honderd karakteristieke plekken in de gemeente een beeldbepalende boom plaatsen. Zo’n groene blikvanger verfraait een bijzondere plek. 

Ideeën voor locaties van zo’n beeldbepalende boom kunnen worden ingediend viainfo@landschaphorstaandemaas.nl(graag met foto van de locatie).

 

Landschapsdag bij Kasteel Kaldenbroeck

Op zaterdag 21 september ontmoetten ruim 65 vrijwilligers uit verschillende werkgroepen van de 

Landschapsdag bij Kasteel Kaldenbroeck 2013

 

stichting elkaar tijdens een succesvolle dag in Kaldenbroeck.

Naast een rondleiding door het prachtige gebied door Henk Heijligers van Limburgs Landschap, maakten we kennis met de gebouwen van Kaldenbroeck, waaronder hetAyurvedisch centrumvan Marlies Stoot. Ook werd er aandacht besteed aan de toekomstige koers van Landschap Horst aan de Maas.


Nieuwe bestuursleden

Twee nieuwe bestuursleden van Landschap Horst aan de Maas stellen zich aan u voor:

Jan Wijnen: “Ik ben Jan Wijnen, woonachtig in Sevenum. Sinds 1 jaar lid van de werkgroep Natuur en Cultuurhistorie en al vele jaren vrijwilliger bij de Groengroep in Sevenum. Daarnaast in het verleden 8 jaar gemeenteraadslid in Sevenum en nu commissielid in Horst aan de Maas.
Hierbij gaat mijn interesse uit naar de Ruimtelijke aspecten. Verder een verwoed fietser en wandelaar in het mooie buitengebied van onze gemeente. Nu dus nieuw als bestuurslid van de Stichting Landschap Horst aan de Maas en voorzitter van de werkgroep Natuur en Cultuurhistorie”.
 

Trudy Steeghs: “Via ons accommodatieverhuurbedrijf Vakantie Meerlo ben ik terecht gekomen in de toeristische ontwikkelingen in de omgeving van het bedrijf. Samen met andere ondernemers heb ik jaren geleden het toeristisch platform Meerlo-Wanssum opgericht. Na de gemeentelijke herindeling ben ik bestuurslid geworden van het toeristisch platform Horst aan de Maas en heb ik het project Routestructuren waarmee wij in Meerlo-Wanssum bezig waren voortgezet in de stuurgroep Routestructuren van Landschap Horst aan de Maas. Via deze weg ben ik nu terecht gekomen in het bestuur. Mijn aandachtsgebied is de ontwikkelingen binnen Landschap Horst aan de Maas en de mogelijkheden daarvan voor het toerisme”. 

Het bestuur van Landschap Horst aan de Maas bestaat uit: Ton Besouw, Ton van Hoof, Jac Neessen, Arie Stas, Trudy Steeghs, Ad Vingerhoets en Jan Wijnen.

Cursus Landschapsgids

De gezamenlijke IVN afdelingen Het Maasdal organiseren samen met Stichting Mooiland de cursus Landschapsgids. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die anderen graag laat zien, ervaren en voelen hoe bijzonder het landschap in het Maasdal is.

De cursus start op 11 december met een kennismakingsavond en bestaat daarna uit 10 zaterdagen verdeeld over 9 maanden. Bij de cursus hoort tevens een uitgebreid cursusboek.

Kijk voor meer informatie op de website vanIVN Maasdorpen.

Cursus Landschapsgids


 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap