Opening Plekskes van Geluk

Op 20 maart - International Day of Happiness - openen wij de 25 Plekskes van Geluk in Horst aan de Maas. Het zijn 25 bijzondere plekskes, waar wij erg trots op zijn. En extra leuk: dit jaar bestaat Landschap Horst aan de Maas ook nog eens 25 jaar!

Wat zijn Plekskes van Geluk?

De gemeente Horst aan de Maas bestaat uit 16 kernen waarin ruim 42.000 mensen wonen. Alle inwoners proberen gelukkig te zijn in onze mooie gemeente en dat lukt vrij aardig. Maar welke plekskes van geluk maken hen hier echt gelukkig? Uit ruim 100 nominaties - ingezonden door onze inwoners - zijn 25 Plekskes van Geluk gekozen. 

Elke plek wordt gemarkeerd door een gelukszuil met een korte beschrijving van het plekske. Je vindt er ook tips om op deze plek nog meer geluk te ervaren. Versterk je eigen geluksgevoel en ga op jouw manier aan de slag met de tips. Alleen, of samen met anderen. Hoe mooi is het om zo dicht bij huis geluk te kunnen ervaren! 

Ontdek alle plekskes

Van elk Plekske van Geluk zijn de GPS-coördinaten aangegeven. De meeste plekskes zijn alleen te voet of met de fiets te bereiken. Het is daarom handig om gebruik te maken van het knooppunten wandelnetwerk Horst aan de Maas. 

Ga naar de Plekskes van Geluk

Dit project is in de periode 2017-2021 gerealiseerd door de werkgroep Plekskes van Geluk. De werkgroep is onderdeel van Stichting Landschap Horst aan de Maas en bestaat uit inwoners uit alle kernen van onze gemeente.

Plekskes van Geluk wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Landschap Horst aan de Maas, Gemeente Horst aan de Maas, Green Leaf Award 2019 Horst aan de Maas, Dorpsraden Horst aan de Maas, Rabobank Coöperatiefonds Noord-Limburg, Gezondste Regio 2025, Rotary club Horst aan de Maas.