Header Landschap Horst aan de Maas

Sfeervolle Kerstwandeling

2 januari 2014

PICT6068

De 10de  kerstwandeling van Landschap Horst aan de Maas is misschien niet onder de meest ideale omstandigheden verlopen, maar was toch weer een groot succes. Dankzij de tientallen vrijwilligers van Landschap, de Peelrunners en de imkers, de vele zangers, muzikanten, fotografen, uilen, straattheater Salivette en natuurlijk de bijna 1400 wandelaars waren de Kasteelse Bossen weer omgetoverd tot een sprookjesachtig decor.

Bij de start werden de deelnemers warm onthaald door Joekskapel Kleffe Zok. Een spoor van kaarsjes leidde de wandelaars vervolgens naar de liefdesboom waar iedereen zich op de foto liet zetten door fotografen van Fotoclub Horst. Bij het Eendenkuulke zorgden de Peelrunners voor de inwendige mens met glühwein en warme chocomel en de Op Tied Muuj zorgde voor de rest. Voor velen reden om wat langer te blijven hangen op deze sfeervolle plek.

De opengestelde stal van de Dierenweide vormde het perfecte kerstdecor voor Jozef en Maria. Langs smalle met kaarsjes en fakkels verlichte paden ging de wandeling verder richting Boscafé. Ook hier weer een warm onthaal, nu door leden van het koor Hoor ‘ns en natuurlijk ook hier glühwein en warme chocomel. 

Kerstwandeling 2013

De drie Gratiën waren sfeervol in het licht gezet en hadden gezelschap gekregen van twee reusachtige uilen. En als het even ophield met regenen werden hier wenslampionnen opgelaten. Bij het Zoemhukske zorgden de leden van het Meterikse koor Meriko onvermoeibaar voor sfeervolle muziek en waren veel wandelaars gul in het uiten van hun waardering met een donatie aan de kerstwandeling. Waarvoor dank!

Ten slotte wachtte iedereen nog twee verrassingen op de Kasteelruïne, waar leden van straattheater Salivette een show opvoerden met Kerstmannen en ijskoninginnen en het Mannenkoor de wandeling afsloot met een laatste muzikale groet.

Verkleedwedstrijd
En dan waren er nog de kinderen die zich hadden verkleed als bosbewoner. Een fantasierijk thema bleek wel uit de mooie creaties die we voorbij zagen komen. Hieronder de drie winnaars. De kinderen die zichzelf herkennen kunnen zich melden viainfo@landschaphorstaandemaas.nl.

prijswinnaar bprijswinnaar dprijswinnaar a

Foto's
Een complete foto-impressie van de Kerstwandeling 2013 vindt u hier.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap