Header Landschap Horst aan de Maas

Ton van Hoof en Ad Vingerhoets koninklijk onderscheiden

13 september 2010

Ton van Hoof krijgt de Koninklijke Onderscheiding opgespeld

"Het heeft Hare Majesteit behaagd....", met die woorden werden Ton van Hoof en Ad Vingerhoets zaterdag 11 september benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag van Horster Landschap werden de twee volkomen verrast door de binnenkomst van burgemeester Cees van Rooij en hun beider families. Ton en Ad, twee spilfiguren binnen SHL, werden door de burgemeester geroemd om hun inzet voor Horster Landschap.

Ton heeft in 1995 aan de wieg gestaan van de Stichting en is er vanaf het begin bij betrokken als voorzitter. Ton is als dé stimulator van alle activiteiten binnen SHL, zelf nauw betrokken geweest bij het project "Wandelroute 't Ham"en was de kartrekker van het grote project "Agro- en Veldtoerisme Maasgaarden". Hij schreef de projectplannen, regelde de financieringen en voerde overleg met alle betrokken partijen. Via Ton kwamen alle lijnen samen. Momenteel wordt onder zijn leiding het nieuwe project "Boerenlandschap"vormgegeven.

Ad trad in 2002 toe tot het bestuur van Horster Landschap en viel vrijwel meteen met zijn neus in de boter met het project "Stempel van de Maas". Een wandelknooppuntennetwerk van zo'n 45 km. Eer het netwerk geopend kon worden stak Ad vele uren in het verzamelen van historische informatie over het gebied, overleg met grondeigenaren, het uitzetten van de routes en niet te vergeten het plaatsen van de enorme aantallen bewegwijzeringen, informatieborden en routemarkeringen. Daarna volgden dezelfde werkzaamheden voor het project Maasgaarden.

Een gebrek aan ruimte weerhoudt ons om al hun verdiensten en alle lovende woorden van burgemeester Cees van Rooij weer te geven, duidelijk is dat Ad en Ton de Koninklijke Onderscheiding verdiend kregen opgespeld!

Ad Vingerhoets krijgt de Koninklijke Onderscheiding opgespeld 3

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap