Header Landschap Horst aan de Maas

Ultraloper loopt Petranpad (112 km) binnen 16 uur!

23 mei 2020

Petranpad

"De wijzerplaat op de kerktoren in Meerlo wijst 05:00 uur aan als ik aan de uitdaging begin. Het afleggen van het  gehele - ca.112 km lange - Petranpad binnen een onafge-broken totale tijd van maximaal 16 uur..."

Ultralopers lopen afstanden die veel langer zijn dan een marathon…zelfs ruim 100 km op een dag. En dat gaat dan lang niet altijd over de gebaande wegen. Juist in het lopen door de natuur, uiteraard met respect voor de natuur, vinden veel ultralopers een uitdaging. 
 

Ultraloop_TheoLamers

Ultraloper Theo Lamers uit Horst en Landschap Horst aan de Maas hadden voor Pasen jl. de 112 km lange Petranpad Ultraloop georganiseerd. Dertig ultralopers wilden de uitdaging oppakken om deze negen etappes die alle natuurgebieden in Horst aan de Maas met elkaar verbinden, in één dag te lopen. Maar Corona gooide roet in het eten en de activiteit werd afgelast.


Daarop ging Theo de uitdaging alleen aan. Hij heeft zijn ervaringen beschreven in een mooi verslag. Inmiddels staat het Petranpad op de agenda van de Ultralopers en kun je ze regelmatig aantreffen op de route!
 

 

Lees hier het verslag van Theo!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart sitemap