Snoeien

Snoeien

Snoeicursus.

Snoeicursussen voor jouw erf

Je hebt bomen, struiken en hagen op je erf aangeplant en je wil nu zelf aan de slag met snoeien. Want snoeien is nodig om de bomen en struiken vitaal te houden of om die wilde haag en singel beheersbaar te houden. Maar hoe moet ik dat doen? Veel eigenaren van zowel jonge als oude bomen en beplanting durven er niet aan te beginnen. Maar dat is nergens voor nodig, bomen en struiken snoeien is te leren! Wij helpen je daar graag bij. Volg onze cursus en daarna komen onze erfadviseurs gratis naar je toe voor een onderhoudsadvies op maat voor je eigen erf.

9  maart cursus voor beginners

Snoeien kun je leren. Maar voordat je de snoeiregels gaat begrijpen moet je eerst over wat basiskennis beschikken zoals levensprocessen en groeiregels. De cursus start dan ook met een stukje theorie en daarna ga jij onder begeleiding zelf aan de slag met snoeien. We sluiten af met een toelichting op de gebruiksmogelijkheden van fruit en vruchten vanaf het eigen erf.

23 maart cursus voor gevorderden.  

Heb jij al wat ervaring in het snoeien van bomen? Wil je je praktische kennis weer wat opfrissen? Heb je (fruit-)bomen staan en wil je weten hoe je ze moet snoeien zodat ze hun karakteristieke vorm krijgen? Of wil je gewoon kennis opdoen over het snoeiwerk van andere bomen op je erf? Dan is deze dag een mooie gelegenheid om jouw kennis hierover te vergroten. We zullen deze dag vooral jongere bomen snoeien.

Cursusinformatie

De cursussen worden gegeven op Landgoed De Gortmeule in Horst en praktijklocaties in de directe omgeving. Aanvang 09.00 uur, einde 14.00 uur. Cursuskosten € 35 per deelnemer en dat is inclusief koffie, vlaai en soep met een broodje. Wij zorgen ook voor snoeigereedschap. 

Deelname is alleen mogelijk voor personen met een erf gelegen in Horst aan de Maas. 

Aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.
Let op! Eén persoon per aanmelding.