Hakhoutbrigade

Hakhoutbrigade

Wat doen wij?

Wij verrichten onderhoudswerkzaamheden aan kleine landschapselementen in Horst aan de Maas. Zoals bijvoorbeeld snoeiwerkzaamheden rondom een poel. Door de snoei komt een dichtgegroeide poel weer volop in het licht waardoor er een ideale biotoop ontstaat voor amfibieën.

Landschap Horst aan de Maas geeft instructies over de werkzaamheden en hoe er veilig gewerkt kan worden. Waar nodig worden de werkzaamheden ondersteund met cursussen.  

Wij organiseren ook regelmatig werkdagen waar iedereen zich voor kan aanmelden. Op deze werkdagen wordt alleen met handgereedschap gewerkt. Ook hier wordt het vrijgekomen hout verdeeld onder de deelnemers. Deze werkdagen worden aangekondigd in onze agenda en via onze nieuwsbrief.

Waarom we bomen en struiken afzetten: uitleg over gelaagdheid en biodiversiteit

Wie zijn wij?

De hakhoutbrigade bestaat uit een aantal teams die onder het mom van natuur- en landschapsbeheer in de wintermaanden regelmatig aan de slag gaan met de kettingzaag. Bijkomend voordeel is dat daarbij flink wat kachelhout vrijkomt dat onder de groep wordt verdeeld. Alle deelnemers zijn gecertificeerd en hebben een cursus “veilig omgaan met de kettingzaag” gevolgd.

Banner_houthakbrigade_klein.jpg