Leer het verhaal van de regio

Landschapsambassadeur

Wat leer je?

Met de cursus Landschapsambassadeur leer je het complete verhaal te vertellen van deze regio. Goed gastheerschap betekent onder meer je gasten op een aantrekkelijke manier informeren over alles wat hier de moeite waard is om te  beleven, te proeven en te zien en daarbij ook nog interessant achtergrondinformatie kunnen geven. Gasten zullen het gebied intenser kunnen beleven en door mond-op-mondreclame het gebied verder promoten en bovendien eerder terugkomen.

Voor wie?

De cursus richt zich in eerste instantie op ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven, horeca, verblijfsaccommodaties, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie en op vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids. Maar ook anderen die geïnteresseerd zijn in de lokale geschiedenis en landschapsontwikkeling en de schoonheid van onze woonomgeving beter willen leren kennen, zijn van harte welkom deel te nemen.

Cursusinhoud

 In vier avondbijeenkomsten en een dagexcursie word je geïnformeerd over het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de typisch lokale streekgewassen en streekproducten en de toeristische hoogtepunten. Met het doorlopen van de cursus verwerf je de titel Landschapsambassadeur van Horst aan de Maas. Een titel die je mag gebruiken in je eigen publicaties. Bovendien ontvang je het Landschapsambassadeur-muurschildje.

Na afloop van de cursus blijft alle informatie digitaal beschikbaar. Daarnaast ontvang je aantrekkelijk en exclusief informatiemateriaal.   Voor geïnteresseerden wordt er ook een terugkomdag georganiseerd waarin nieuwe ontwikkelingen worden besproken. De cursus is ook een prima gelegenheid om collega’s te ontmoeten en elkaar te inspireren tot nieuwe producten, activiteiten en samenwerkingsverbanden.

De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur en een dagexcursie. Hierbij trekken we, o.l.v. een gids,  per bus een hele dag er op uit langs de mooie en soms onbekende plekjes die Horst aan de Maas heeft te bieden.

Aanmelden

Kosten van de cursus zijn €100,-.
Er is plaats voor maximaal 22 cursisten en aanmelding gebeurt op volgorde van binnenkomst.