Leer het verhaal van de regio

Landschapsambassadeur

Voor wie?

De cursus is voor iedereen die interesse heeft in ontstaan van ons landschap met haar cultuurhistorische waarden en bijzondere natuur. Maar ook in het hedendaags landgebruik en in de toekomstige gebiedsontwikkelingen.

Veel aandacht gaat ook uit naar hoe het landschap van Horst aan de Maas beleeft kan worden. De cursus is dan ook uitermate geschikt voor iedereen die actief is in de vrijetijdseconomie zodat gasten optimaal geïnformeerd kunnen worden over al het moois in Horst aan de Maas.

Cursusinhoud

In vijf avondbijeenkomsten en een dagexcursie word je geïnformeerd over het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de typisch lokale streekgewassen en streekproducten en de toeristische hoogtepunten. Met het doorlopen van de cursus verwerf je de titel Landschapsambassadeur van Horst aan de Maas. Een titel die je mag gebruiken in je eigen publicaties. Bovendien ontvang je het Landschapsambassadeur-muurschildje.

Na afloop van de cursus blijft alle informatie digitaal beschikbaar. Daarnaast ontvang je aantrekkelijk en exclusief informatiemateriaal.   Voor geïnteresseerden wordt er ook een terugkomdag georganiseerd waarin nieuwe ontwikkelingen worden besproken. De cursus is ook een prima gelegenheid om collega’s te ontmoeten en elkaar te inspireren tot nieuwe producten, activiteiten en samenwerkingsverbanden.

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur en een dagexcursie. Bij deze dagexcursie trekken we, o.l.v. een gids,  per bus een hele dag er op uit langs de mooie en soms onbekende plekjes die Horst aan de Maas heeft te bieden.

a-010.jpg

Aanmelden

De kosten van de cursus zijn € 100 waarbij inbegrepen cursusmap, consumpties en tijdens de velddag ook de lunch.
Ben je vrijwilliger bij Landschap Horst aan de Maas of bij een van onze partners, dan is de cursus gratis.

Cursusdata: 26 februari, 4, 11, 18 en 25 maart en de dagexcursie op 6 april.

Voor meer informatie info@landschaphorstaandemaas.nl.

Aanmelden door het invullen van onderstaand aanmeldingsformulier.

16 januari 2024: op dit moment is de cursus volgeboekt.
Nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst.  Komt er een plaats vrij dan ontvang je bericht van ons.

Aanmeldformulier

Let op! Eén persoon per aanmelding.
Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestiging via email.