Petran019 De Marianne

Petran019 De Marianne

Grubbenvorst

Landschapsinformatie Petranpad
Plaats: Meerlosebaan, Grubbenvorst
Thema: Voormalige boerderij De Marianne

Op de hoek van de speeltuin waar nu de draaimolen staat, stond vroeger de boerderij De Marianne. Deze kampboerderij lag hier - vlakbij de Gekkengraaf - aan de Meerlosebaan.

De rechte zandweg over de hei was een onderdeel van de postroute tussen Venlo en Nijmegen. Bij De Marianne kon door voetbodes de post voor Horst en Grubbenvorst afgehaald worden. De postmeester uit Meerlo beklaagde zich geregeld bij de gemeente Grubbenvorst dat de postwagen met moeite de modderige Gekkengraaf kon passeren. Pas in de jaren 50 van de vorige eeuw is er een duiker onder de weg aangelegd en werd de weg verhard. 
De laatste bewoner van De Marianne was Mart Roeffen. Hij bouwde voor zijn gezin aan de overkant een nieuwe woning. Na afbraak van De Marianne plaatste hij op de vrijgekomen open plek voor zijn kinderen enkele speeltoestellen. Al snel kwamen kinderen uit de omgeving hier spelen. Nu heeft een stichting het beheer van de (gemoderniseerde) speeltuin overgenomen en bezoeken per jaar inmiddels zo’n 35.000 kinderen de speeltuin.

Alle mooie en interessante plekken